SeniorenUniversiteit

Nucleaire technologie in de 21e eeuw. Quo vadis? ... Zijn onze kerncentrales aangetast? Wat met onze nucleaire afvalstoffen?

12 dec 2016 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

De lezing zal enige technisch-wetenschappelijke achtergrond geven bij de huidige problematiek van de “door scheurtjes aangetaste” Belgische kerncentrales, evenals de mogelijke gevolgen in een globale internationale context.

Tevens zal aandacht worden besteed aan het bredere kader van de nucleaire technologie en zal worden ingegaan op de nucleaire afvalproblematiek.

Spreker

Prof. dr. Walter Bogaerts is burgerlijk scheikundig ingenieur en doctor in de toegepaste wetenschappen (KU Leuven, resp. 1977 en 1981). Hij is tevens alumnus van Cambridge University en was als Fulbright fellow verbonden aan SRI-International (Stanford Research Institute). Hij is gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en gasthoogleraar aan de UGent. Van 2008 tot 2013 was hij tevens algemeen directeur van Belgoprocess, de Belgische verwerker van nucleaire afvalstoffen.