SeniorenUniversiteit

De eerste steen. De zeven hoofdzonden in politiek en samenleving

22 mei 2017 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

In het politieke leven komen burgers tot volle verwezenlijking van hun bestaan, vond Aristoteles. Niets lijkt meer die gedachte tegen te spreken dan het beeld van de hedendaagse politicus. Aan de hand van de zeven hoofdzonden fileert senator Steven Vanackere de malaise van hedendaagse politiek en samenleving. Hij blikt tevens vooruit hoe de politiek opnieuw aansluiting kan vinden bij de ethische krachten van het politieke leven.

Spreker

Senator Steven Vanackere is doctor in de rechten en licentiaat in de eco- nomische wetenschappen. In 2015 behaalde hij ook nog het diploma van master in de wijsbegeerte. Hij is voormalig federaal minister van Financiƫn, vicepremier, minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen, en gewezen Vlaams minister van Welzijn. Hij werd recent ook academisch beheerder van de KU Leuven-campus Brussel.