SeniorenUniversiteit

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Alles wat de voorbije decennia bestond aan stabiliteit, welvaart en veiligheid, verdwijnt. In de plaats daarvan doemt er een wereld op van onzekerheid en strijd, een wereld ook waarin de jonge Europeanen het wel eens slechter zouden kunnen hebben als hun ouders vandaag. Of we ons kunnen herpakken, of we alsnog kunnen werken aan een beter alternatief, hangt af van de keuzes die we de komende paar jaren maken. In deze lezing maakt de gastdocent ons duidelijk wat die keuzes kunnen zijn.

Spreker

Prof. dr. Jonathan Holslag is professor internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en speciaal adviseur van de Eerste Vice-President van de Europese Commissie. Zijn werk spitst zich toe op geopolitiek, veiligheid en de rol van Europa in de veranderende internationale orde. Zijn publicaties verschenen wereldwijd in verschillende talen en werden opgepikt door media als CNN, BBC en de Financial Times. Hij is gastdocent aan diverse buitenlandse universiteiten en aan de hoogste opleiding voor generaals van de NAVO.