SeniorenUniversiteit

Het klimaat verandert, en dan ? Een blik door de bril van een bioloog

27 nov 2017 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Het klimaat heeft een erg bepalende invloed op hoe het leven zich voordoet op onze draaiende aardbol. Het succes van de Homo sapiens – een erg bijzondere primatensoort – blijkt een stevig prijskaartje te hebben voor al die andere biodiversiteit. Op geanimeerde wijze zal Hans Van Dyck ingaan op het klimaat, het weer, de mens en vele andere dieren, en zal hij gebiologeerd uitleggen hoe een en ander samenhangt en ingrijpend verandert. Wie zijn de winnaars en verliezers van klimaatverandering? Er valt heel wat te leren.

Spreker

Prof. dr. Hans Van Dyck is hoogleraar gedragsecologie en natuurbehoud aan de UCL .Hij tracht het gedrag van dieren in een wereld op mensenmaat te begrijpen. Naast doceren, onderzoek opzetten en publiceren in de internationale vakliteratuur, loodst hij graag biologische inzichten tot bij het grote publiek. Zo is hij columnist voor het tijdschrift EOS en MO, en een regelmatige gast op radio (“Nieuwe feiten” en “Interne keuken”) en televisie (“Van Gils en gasten” en “Herontdekking van de wereld”).