Campusleven

Sociale dienst

Campusleven

WOONTOELAGE

De woontoelage is bestemd voor studenten die een kamer huren uit het kamerbestand van UHasselt

Om een toelage te kunnen krijgen, dien je eerst een aanvraag in voor een studietoelage van de Vlaamse overheid. Ook als je een negatief antwoord ontvangt van de Vlaamse overheid kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een woontoelage; je referentie-inkomen dat vermeld staat op de berekeningsnota van de dienst Studietoelagen mag maximum 25 % hoger liggen dan de maximuminkomensgrens die gehanteerd wordt door de dienst Studietoelagen. Het referentie-inkomen dat vermeld staat op de berekeningsnota van de dienst Studietoelagen bepaalt het bedrag van de jaarlijkse woontoelage.

Zodra je antwoord hebt van de Vlaamse Overheid stel je een dossier samen met een aanvraagformulier voor een woontoelage (downloaden via je Studentendossier), een kopie van de berekeningsnota van de Vlaamse overheid en een kopie van je modelhuurcontract. Dit dossier bezorg je aan de maatschappelijk assistent.

Overzicht inkomensgrenzen woontoelage voor academiejaar 2016-2017