TTO - Bedrijf en regio

TTO - Bedrijf en regio

Demosessie e-learning module intellectuele eigendom

23 jun 2015 12.00 uur - 13.30 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal C105

CONTACTPERSOON

Mevrouw Lien GEUNIS

32-11-269050

lien.geunis@uhasselt.be

Logo Agentschap Ondernemen

ThatsIP: de e-learning module over intellectuele eigendom voor het hoger onderwijs in Vlaanderen

Intellectuele eigendomsrechten is de verzamelnaam voor verschillende rechten op "intellectuele creaties", waaronder auteursrecht, merkenrecht, octrooirecht, enz. Van auteur tot ingenieur, van marketeer tot ontwerper, ... iedereen heeft met intellectuele eigendom te maken, alleen zijn we ons hier niet altijd van bewust!

Handige tool voor studenten

ThatsIP is een nieuwe, Nederlandstalige e-learning module over intellectuele eigendom (of kortweg: IE), specifiek ontwikkeld voor studenten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen. Want studenten zullen vroeg of laat geconfronteerd worden met IE. Misschien al tijdens het uitvoeren van een studentenproject, maar zeker  in hun latere beroepsleven als werknemer of ondernemer. Daarom is het van belang dat zij vandaag al kennis opbouwen over IE.  De bedoeling van ThatsIP is dat studenten zich bewust worden van wat intellectuele eigendom is, dat ze de verschillende IE-rechten leren onderscheiden en ervaren welke IE-rechten in concrete situaties van belang zijn.

Naast de theorie die opgedeeld is in hapklare brokken, is er ook een quiz voorzien en zijn er diverse filmpjes om het onderwerp tastbaar en aantrekkelijk te maken.

Ook te gebruiken door docenten

Voor docenten is ThatsIP een handige tool om het onderwerp 'intellectuele eigendom' te behandelen tijdens hun les, of om studenten aan te sporen deze zelfstandig te gebruiken. De e-learning module is modulair opgebouwd, zodat docenten en studenten zelf kunnen kiezen welke delen ze behandelen. Hierdoor leent ThatsIP zich prima voor alle studierichtingen en -niveaus.

Ontdek ThatsIP in primeur!

ThatsIP is een product van Agentschap Ondernemen en het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom dat gratis online ter beschikking gesteld wordt voor het hoger onderwijs in Vlaanderen. De lancering ervan is voorzien bij de start van het academiejaar 2015-2016, maar we willen jullie nu al een voorsmaakje geven via een demo-sessie. Deze demo is bedoeld voor docenten en andere betrokkenen bij het hoger onderwijs (onderzoekers, directie, administratie,...) die meer willen weten over hoe:

• ThatsIP het bewustzijn over intellectuele eigendom bij studenten kan verhogen;
  • ThatsIP kan gebruikt worden in het kader van blended learning;
  • ThatsIP er zal uitzien.

Data & locaties

VUB, Campus Etterbeek - Promotiezaal D2.01

Pleinlaan 2

1050 Elsene

Ongeacht tot welke onderwijsinstelling/associatie u behoort: u bent welkom op elke sessie!

Inschrijven
Vóór 17 juni via nadia.casteleyn@agentschapondernemen.be met vermelding "demo ThatsIP" en de stad waar u de demo wenst te volgen