TTO - Bedrijf en regio

Prof. dr. ir. Ronald THOELEN

32-11-268829

ronald.thoelen@uhasselt.be

Ben je actief in de zorgsector of heb je goede ideeën om het huidige zorgsysteem te innoveren bijv. met sensoren, ICT en dataverwerking, maar weet je niet hoe je deze ideeën kan omzetten in iets tastbaar?

Neem dan op 29 april 2015 deel aan de gratis workshop: Prototyping Innovations in HealthCare. Het evenement vindt plaats in Bioville op de universitaire campus in Diepenbeek.

Dit evenement is een organisatie van Innovatiecentrum Limburg, Universiteit Hasselt, Hogeschool PXL en LifeTechLimburg. Tijdens deze workshop worden de laatste nieuwe sensortechnologieën voorgesteld die de dagelijkse gezondheidszorg aanzienlijk zullen veranderen. Er zal ook toegelicht worden hoe deze technologieën dankzij rapid prototyping snel getest en gevalideerd kunnen worden in een werkelijke gezondheidszorg-omgeving. Verder is er ook de mogelijkheid om jouw innovatie voor de gezondheidszorg te pitchen.

Heb je een vernieuwend idee voor de zorgsector? En wil je jouw idee aftoetsen bij innovatie- en zorgexperts? Pitch dan jouw idee! Het beste idee wordt gratis door de onderzoekers van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL omgezet tot een werkend prototype. Dit prototype kan vervolgens dadelijk uitgetest worden door potentiële gebruikers in de zorgproeftuin Careville. Het winnende prototype zal voorgesteld worden op de Innovatiemarkt tijdens het European Life Sciences Congress, Biomedica op C-mine in Genk op 2 en 3 juni 2015.

13:15 - 13:30 : Ontvangst
13:30 - 13:40 : Clusters: de nieuwe trend  (Johan Nijs - Innovatiecentrum Limburg)
13:40 - 14:20 : Wearable Health Solutions (Chris Van Hoof - IMEC Leuven)
14:20 - 14:30 : Van concept naar healthcare device
                      (Ronald Thoelen - UHasselt, Vincent Claes - Hogeschool PXL)
14:30 - 14:40 : Prototyping mobiele applicaties in de gezondheidszorg
                       (Steven Palmaers - Hogeschool PXL)
14:40 - 14:50 : Jouw idee testen in een ‘real life’ zorgomgeving
                       (Katherine Nelissen - CareVille/LifeTechLimburg, Valerie Storms - UHasselt)
14:50 - 15:00:  Pauze
15:00 - 16:00 : 6 pitch sessies
16:00 - ...       : Netwerkreceptie

Voor wie?
Ondernemers met goede ideeën voor de zorg.
Bedrijven die reeds actief zijn in de zorg of zich in de toekomst willen richten tot de zorgsector
Zorgprofessionals met nieuwe ideeën vanuit hun eigen ervaringen

Hoe deelnemen?
Inschrijven voor het event is verplicht via onderstaand inschrijvingsformulier vóór 27 april 2015.
Heb je bovendien ook een goed idee dat je wil komen pitchen, dan kan je jouw voorstel insturen via deze link vóór 22 april 2015.

Uit de verschillende voorstellen worden de 6 beste geselecteerd en elk van deze 6 ideeën kan dan verder toegelicht worden in een pitchsessie van 3 minuten, gevolgd door 7 minuten vragen en discussie. Vóór 26 april krijg je een formele bevestiging over jouw deelname aan de pitchsessie.

Deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 27 april 2015!