TTO - Bedrijf en regio

TTO - Bedrijf en regio

Airdeck Building Concepts lovend over nieuwe meccano-proefbank UHasselt    21 jun 2016

Airdeck Building Concepts lovend over nieuwe meccano-proefbank UHasselt
21 jun 2016

CONTACTPERSOON

Prof. dr. ing. Bram VANDOREN

32-11-292136

bram.vandoren@uhasselt.be

De onderzoeksgroep Construction Engineering Research Group (CERG) van de faculteit Industriële ingenieurswetenschappen aan de UHasselt heeft sinds kort een flexibele meccano-proefbank, waarmee ze structuurelementen zoals betonnen balken kunnen testen.
Met behulp van geavanceerde digital image correlation-apparatuur en verplaatsingssensoren kunnen ze zo in detail bepalen hoe een constructie-element bezwijkt.

Airdeck Building Concepts maakte reeds gebruik van deze proefbank. ir. Pieter Thibaut: “Airdeck Building Concepts is zeer verheugd te kunnen terugkijken op een geslaagde samenwerking met de UHasselt, en zal in de toekomst ongetwijfeld opnieuw beroep willen doen op de mooie testfaciliteiten van het nieuwe labo. Het bieden van grootschalige faciliteiten voor wetenschappelijke testen op structuurelementen is een grote aanwinst voor onze regio.”

Die meccano-proefbank krijgt trouwens ook een “grotere broer” in het (te bouwen) Applicatiecentrum Beton en Bouw, waar CERG, naast structuurelementen, zelfs gebouwdelen van enkele verdiepingen hoog zal kunnen testen.