TTO - Bedrijf en regio

TTO - Bedrijf en regio

Ruim 500 jongeren en 60 bedrijven zakken af naar Limburgse Jobbeurs    25 nov 2015

Ruim 500 jongeren en 60 bedrijven zakken af naar Limburgse Jobbeurs
25 nov 2015

Meer dan 500 studenten, doctorandi en alumni en meer dan 60 bedrijven tekenden op 24 november present op de negende editie van de Limburgse Jobbeurs, een organisatie van de UHasselt en Hermes Alumni. Een nieuwigheid dit jaar was de ‘Tech Corner’ op de agora van campus Diepenbeek. Daar konden bedrijven specifiek speuren naar jong ingenieurstalent. Op het programma stonden verder ook tal van workshops – onder meer over lichaamstaal (en micro-expressies) en doctoreren.

Met de Limburgse Jobbeurs – de grootste in zijn soort in de provincie – willen de UHasselt en Hermes Alumni bedrijven laten kennismaken met de vele hoogopgeleide young potentials in de regio. Onder meer Proximus, Punch Powertrain, NMBS, Ethias, Hudson en Scania tekenden dinsdag present op campus Diepenbeek. “Als UHasselt vinden we het belangrijk om onze studenten in contact te brengen met bedrijven. Initiatieven zoals de Limburgse Jobbeurs helpen om de sprong van hoger onderwijs naar arbeidsmarkt te vergemakkelijken”, zegt rector Luc De Schepper.

Ruim 500 ambitieuze jongeren meldden zich dit jaar aan op de Jobbeurs, waar ze op een infomarkt met al hun vragen terechtkonden. Ook was er een speciaal ingerichte lounge om op een meer informele manier met potentiële werkgevers te praten. Eveneens populair waren de workshops rond onder meer lichaamstaal en solliciteren.

Tech Corner
“Een nieuwigheid dit jaar was de Tech Corner op de agora, waarmee we bedrijven specifiek op zoek naar ingenieurs samenbrachten op één plek”, aldus Michel Ruland van Hermes Alumni. “Bedrijven konden er ook hun producten demonstreren.”

Op 15 maart krijgt de Limburgse Jobbeurs overigens nog een ‘vervolg’ met De Limburgse Jobdate, waar werkgevers en jongeren kunnen speeddaten met de Conversation Starter. De app werd ontwikkeld door (UHasselt-alumni) Niels Peetermans en Rutger Bevers.

www.jobbeurs.net