menu

UHasselt


Virga  Jessefeesten 2017

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

TICKETACTIES VJ-FEESTEN 2017

De Virga Jessefeesten naderen zo stilaan het hoogtepunt. Van 4 augustus tot 20 augustus zal de stad Hasselt zich helemaal onderdompelen in een zevenjaarlijkse zuurstofkuur rond het thema ‘Hoop’. UHasselt draagt deze boodschap graag mee uit en heeft samen met de organisatoren van de Virga Jessefeesten in de loop van 2017 diverse initiatieven ontwikkeld en ondersteund. Dank zij deze fijne, hartverwarmende samenwerking kunnen wij aan het UHasselt-personeel de mogelijkheid bieden om gratis meerdere culturele ontmoetingen en initiatieven mee te maken!

Geleide stadswandeling VJ-feesten op donderdag 10 augustus

Vertrek: Oude gevangenis stadscampus UHasselt

11u30 - 13u00

Met deze stadswandeling krijgen we een overzicht van hoe de VJ-feesten op de meest diverse manieren aanwezig is in het stadscentrum van Hasselt (‘mirakels’, decoraties, ‘achter de schermen’). De wandeling wordt na ca. 1u30 afgesloten met een ‘sobere’ broodjeslunch.

Bach-avond op vrijdag 11 augustus

Sint-Martinuskerk (Sint-Martinusplein)

Aanvang: 20u

Bach-koralen

Op het orgel van de Sint-Martinuskerk speelt Joost Termont de originele versies van een reeks koralen van J.S. Bach. Aansluitend spelen Ann-Marie Beks en Marc Calewaerts een quatre-mains-versie van diezelfde koralen in een meer hedendaagse versie, van onder meer György Kurtag en Rheinhard Febel.

Dag vd Religieuze muziek op zaterdag 12 augustus

Sint-Rochuskerk (Minderbroederstraat)

Aanvang: 20u30

Op zaterdag 12 augustus staan de Virga Jessefeesten in het teken van de religieuze muziek. Liefhebbers kunnen die dag genieten van een bijzondere reeks concerten met als decor het Minderbroedersklooster en de versierde stad.

UHasselt heeft 20 tickets ter beschikking voor ‘het Oratorium Stad van de Vrede’ van Paul Steegmans uitgevoerd door het Kathedraalkoor o.l.v. Ludo Claesen

Els Crommen (sopraan), Robert Luts (tenor), Michel Kempeners (recitant), Willy Appermnt en Jean-Marie van Broeckhoven (piano), familiekwartet Awouters en Tonny Appermont (strijkkwintet), Hannah van den Borne (harp), Paul Steegmans (digitale piano)

Geleide stadswandeling VJ-feesten op donderdag 17 augustus

Vertrek: Oude gevangenis stadscampus UHasselt

18u00 - 19u30

Met deze stadswandeling krijgen we een overzicht van hoe de VJ-feesten op de meest diverse manieren aanwezig is in het stadscentrum van Hasselt (‘mirakels’, decoraties, ‘achter de schermen’). De wandeling wordt na ca. 1u30 afgesloten met een ‘sobere’ broodjesmaaltijd.

Bach-avond op 17 augustus

Sint-Martinuskerk (Sint-Martinusplein)

Aanvang: 20u00

Klavierconcerto’s

Met de succesvolle Bach-concerten van de vorige VJ-feesten in het achterhoofd, brengen pianisten Willy Appermont, Jen-Marie van Broeckhoven en Paul Steegmans opnieuw een avond met muziek van en voor J.S. Bach. Naast een reeks klavierconcerto’s van Bach staan ook enkele werken van Hasselaar en ‘directeur muziek’ van het VJ-comité, Paul Steegmans op het programma, o.a. de wereldcreatie van een Tombeau ter nagedachtenis van J.S. Bach.

Het familiekwartet Awouters, vervolledigd door Tonny Appermont op de contrabas, vormt het strijkkwartet en Hilde Gielen speelt op dwarsfluit.


Zie ook www.virgajessefeesten.be