Opleiding CIGO

PROGRAMMASTAF

René Bouwen

(°1941) is emeritus hoogleraar Organisatiepsychologie en Groepsdynamica aan de KU Leuven. Groepsontwikkeling en -effectiviteit, organisatiecultuur en -innovatie, organisatie-leren en -verandering, en werken met verschillen op diverse niveau's zijn steeds belangrijke thema's geweest in zijn onderzoek en onderwijs. Zijn interesse gaat nu vooral uit naar multi-actor samenwerkingsprocessen rond duurzaamheid en waarderende benaderingen van organisatieverandering en interorganisationele samenwerking. Daarbij gaat hij uit van een relationeel-sociaal constructionistisch perspectief op organiseren en actie-onderzoek.

Johan Hovelynck

(°1962) werkt sinds 2001 als zelfstandige trainer-contultant onder de naam Triagram.  Hij is actief als coach voor teams en leidinggevenden, veelal in het kader van organisatieontwikkeling, en als begeleider van veranderingstrajecten in diverse organisaties en netwerken. Daarnaast is JOhan deeltijds verbonden aan het Centrum voor Arbeids-, en Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven, waar hij Groepsdynamica en Methodiek van Groepsoverleg doceert. In zijn werk brengt hij een 20-tal jaren als procesbegeleider samen met inzichten uit zijn onderzoek over het faciliteren van ervaringsleren en leernetwerken.

Ludo Keunen

(°1962) Managing director People Intent bvba, founded in 2002 by Ludo Keunen. Ludo has over 20 years of experience in coaching organisations in organisational development and implementing strategic change including whole systems interventions, leadership development and coaching, organisation design, cross-cultural management, and executive teambuilding. He founed People Intent after 15 years of change management and human resource development experience with national and international consulting firms.

Luc Verheijen

is partner bij Kessels & Smit, the learning company (www.kessels-smit.com). Hij werkt er graag vanuit verschillende rollen, die elk een eigen dynamiek en energie hebben. Een eerste rol is die van ondernemer waarbij het gaat over in verbinding met anderen initiatieven nemen die van waarde zijn. Een tweede is die van adviseur waarbij Luc werkt rond organisatie- en innovatievraagstukken in heel diverse contexten. Appreciative Inquiry biedt daarbij een perspectief om telkens te kijken wie relevante actoren zijn, en hoe je hen kan ondersteunen in het creëren van krachtige onderlinge verbindingen. Een derde rol is die van auteur. Schrijven is een manier om het eigen leren vorm te geven, en tevens een kans om bij te dragen aan ontwikkelingen in het vakgebied.

Lieve Wens

(°1960) Doktor in de psychologie. zelfstandig consultant (People Development bvba), psychotherapeut en relatietherapeut in therapiepraktijk. Focus: Procesmatige begeleiding van veranderingen; ontwikkeling van organisaties, teams en professionals; individuele coaching.

Danielle Zandee

Danielle Zandee is hoogleraar Duurzame Organisatieontwikkeling binnen het Center for Sustainability van Nyenrode Business Universiteit. Ze heeft een PhD in Organizational Behavior van Case Western Reserve University in Cleveland. Hier raakte ze vertrouwd met de theorie en praktijk van Appreciative Inquiry en werd ze geïnspireerd door de gedachte dat kennis van generatieve waarde kan zijn voor verandering in organisaties en samenleving. Via waarderend actieonderzoek levert zij een bijdrage aan de vernieuwing van sociale praktijken in bijvoorbeeld de zorg

Daarnaast worden voor specifieke thema's ook gastdocenten uitgenodigd.

In het kader van het uitwisselingsprogramma, werken ook stafleden mee die verbonden zijn aan het Department of Organizational Behavior van Case Western Reserve University, Cleveland.

Ron Fry

Ronald Fry’s research interests focus on the factors and dynamics that foster system-wide, positive change. As a co-creator of the Appreciative Inquiry theory and method, he works with groups, organizations and institutions around the world to increase their cooperative capacity in order to engage the whole system in strategic thinking, planning and change. Through his research, he continues to develop insights on large group dynamics, appreciative leadership, multi-stakeholder stratgic planning, and business as an agent for world benefit.