UHasselt SEE en Provincie Limburg starten met opleiding omgevingsvergunning    30 mrt 2017

UHasselt SEE en Provincie Limburg starten met opleiding omgevingsvergunning
30 mrt 2017

Op donderdag 23 maart schoven 50 deelnemers aan voor de nieuwe opleiding Omgevingsvergunning. Het traject voor ambtenaren is een samenwerking tussen UHasselt SEE en de Limburg School of Excellence (LSX) van Provincie Limburg.

Sinds 23 februari 2017 vervangt de omgevingsvergunning de oude stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. UHasselt SEE, LSX en de betrokken overheden (lokaal bestuur, Provincie Limburg en de Vlaamse Overheid) ontwikkelden een opleidingstraject specifiek gericht op ambtenaren. Dat traject bestaat uit een basisopleiding, vervolgsessies en masterclasses. Die moeten de ambtenaren voldoende wapenen om burgers met vragen over een omgevingsvergunning verder te helpen.

De 50 deelnemers startten op 23 maart met lezingen van UHasselt-prof. Stijn Verbist (faculteit Rechten) en Fabienne Masset (afdelingshoofd dienst Milieuvergunningen Provincie Limburg).

UHasselt SEE
UHasselt SEE biedt opleidingen aan voor professionals en ondernemers. Er is een ruim aanbod van korte tot langlopende opleidingen in diverse expertisedomeinen (marketing, retail design, management…). In september start UHasselt SEE weer met enkele postgraduaten, zoals Relatie en Communicatie, Bedrijfskunde en Cleantech Management.

www.uhasselt.be/SEE