Toekomstige studenten

Start je studie

Toekomstige studenten

VOORKENNIS WISKUNDE VOOR BACHELORS INFORMATICA

De wiskunde in de opleiding informatica is eerder ondersteunend en is dus beperkt in omvang. Inhoudelijk steunt de opleiding weliswaar op elementen uit het programma van 6 uur wiskunde in de derde graad van het ASO, maar dit sluit niet uit dat studenten met een beperkter programma wiskunde, mits voldoende inzet, de bacheloropleiding in de informatica kunnen volgen.

Tijdens de septembercursus wiskunde herhalen we de belangrijkste onderwerpen uit de derde graad secundair onderwijs. Belangrijk zijn een aantal fundamentele begrippen en methoden: reële functies, vergelijkingen en ongelijkheden, goniometrie, complexe getallen, poolcoördinaten, matrices en vectoren.

Iedere dag van deze septembercursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en begeleide zelfstudie met onmiddellijke feedback. Aan de hand van de zelfstudieopdrachten zullen de deelnemers de leerstof opfrissen en begrijpend analyseren. Voor voornoemde studenten met een geringere voorkennis wiskunde is deze septembercursus een must, maar ook anderen kunnen op deze manier hun voorkennis opfrissen.

Naast het opfrissen van je kennis wiskunde is de septembercursus ook een ideale gelegenheid om al kennis te maken met de universiteit en je medestudenten.

De cursus gaat door op volgende data:
Maandag 5/9 van 9u30-16u
Dinsdag 6/9 van 10u-16u
Woensdag 7/9 van 10u-16u
Donderdag 8/9 van 10u-16u
Vrijdag 9/9 van 10u-16u

De cursussen gaan door in Gebouw D in Diepenbeek. Er worden bordjes geplaatst met de juiste lokalen.

Inschrijven kan via je studentendossier (je dient ingeschreven zijn aan de UHasselt)

Contactpersoon: Benny Daems