menu

Toekomstige studenten


Maak kennis met UHasselt

Toekomstige studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

Welkom! Fijn dat je hier bent.
Zo kan je je meteen inschrijven voor de infodag van jouw keuze.

Waarom is UHasselt iets voor jou? Goede vraag.
Aan de universiteit van vandaag is doen een hoofdvak, geef jij je richting richting en mag je alles in vraag stellen. Zelfs het concept van de universiteit zelf. Dat hebben wij ook gedaan. Daarom gaan wij voor kleine groepen, veel interactie, korte lesperiodes en snelle feedback. Je bent nu al welkom aan de universiteit van vandaag.

Op onze infodagen ontdek je alles over onze opleidingen, onze professoren en de campus.
Kies welke richting jij uit wil en schrijf je in.

 

Infodagen 2017 

 • maandag 28 augustus 2017: INFOMARKT BACHELOR- EN MASTEROPLEIDINGEN
  13.30 tot 17.00 uur - Campus Hasselt

  Ben je benieuwd naar wat de UHasselt jóu te bieden heeft? Wil je meer weten over onze opleidingen? Stel al je vragen op onze infomarkt!

  Je maakt hier uitgebreid kennis met onze opleidingen. Zo kun je een blik werpen op één van de cursussen of praten met proffen en studenten. Zoek je meer informatie over huisvesting, openbaar vervoer of studiefinanciering? De infomarkt biedt jou een uitgelezen kans om al je vragen te stellen!

 • maandag 28 augustus 2017: INFOSESSIES START@UHASSELT
  Campus Hasselt - Oude Gevangenis, aula Louis Roppe

  Wil je graag goed geïnformeerd starten? Heb je nog vragen bij de werking van het leerkrediet, je studieloopbaan, of verzamel je graag al enkele tips om je studies optimaal aan te pakken en te plannen? Vraag je je af waarbij de studentenpsychologen jou zouden kunnen ondersteunen?
  Schrijf je dan in voor één of meerdere van de start@uhasselt-infosessies!

  • 14u30: Infosessie studiekeuze, studieloopbaan, leerkrediet
   Wat bepaalt een goede studiekeuze? Hoe kan een studieloopbaan eruit zien en wat zijn de grenzen van je leerkrediet? Wat zijn je mogelijkheden en hoe begeleiden we jou in je studieloopbaan aan de UHasselt.

  • 14u30-15u30: Infosessie studie-aanpak
   Hoe ziet een goede studiemethode eruit? Is een studieplanning nodig? Hoe houd ik mijn concentratie op peil? Na deze infosessie weet je beter wat er van jou als student wordt verwacht tijdens het academiejaar.

  • 15u30-16u30: Infosessie werking studentenpsychologen
   In deze sessie kom je te weten wie de studentenpsychologen zijn, hoe zij werken en met welke vragen er je terecht kan. Ook worden er 2 voorbeelden besproken van studenten met verschillende problematieken en de rol van de studentenpsycholoog hierin. Tot slot geven we enkele tips en tricks.

Infodagen 2018 - data onder voorbehoud

 • woensdag 21 februari 2018 - MASTERBEURS
 • zaterdag 10 maart 2018 - INFODAG
 • zaterdag 21 april 2018 - INFODAG
 • maandag 27 augustus 2018 - INFOMARKT

 

SID-ins 2018

Jaarlijks worden door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming de studie-informatiedagen (SID-in) georganiseerd. Universiteit Hasselt zal ook op deze SID-ins vertegenwoordigd zijn. Klik hier voor meer info over de verschillende data en locaties.