menu

Toekomstige studenten


Start je studie

Toekomstige studenten

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INSCHRIJVEN

Welkom!  Bedankt dat je gekozen hebt voor de UHasselt!

Ongetwijfeld heb je nog heel wat vragen bij je inschrijving.
Hieronder vind je heel wat nuttige informatie die je best op voorhand even doorneemt.

Door je inschrijving sluit je een contract af met de UHasselt. Je kiest voor een diplomacontract wanneer je een opleiding volgt met het oog op het behalen van een diploma, of voor een creditcontract wanneer je enkele afzonderlijke opleidingsonderdelen wil volgen en een creditbewijs wil behalen. Je neemt deel aan alle activiteiten van het programma of de cursus, met alle mogelijkheden van begeleiding en omkadering.

Je kan ook kiezen voor een examencontract wanneer je een diploma of creditbewijs wil halen maar de lessen niet wenst te volgen. Je verwerkt de examenstof uitsluitend door zelfstudie.


Hoe inschrijven?

Als je je voor de eerste keer inschrijft aan de Universiteit Hasselt, dan doe je dat in twee fasen.

1. Voorinschrijven is verplicht en doe je online. Dit kun je rustig thuis doen, vanaf 1 februari t.e.m. 15 oktober 2017. Surf naar www.uhasselt.be/voorinschrijven.

 2. Vanaf 30 juni 2017 kun je je definitief inschrijven. Je kunt hiervoor terecht aan de inschrijfbalie in de Oude Gevangenis op campus Hasselt. Iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur en dit van 30 juni tot en met 7 juli en terug vanaf 16 augustus tot en met 15 oktober. We zijn ook open op zaterdag 1 juli en zaterdag 9 september van 9.00 tot 12.00 uur. We sluiten van 8 juli tot en met 15 augustus.

Wat breng je mee?

• een kopie van je diploma secundair onderwijs (enkel meebrengen als je het niet hebt kunnen uploaden bij de voorinschrijving);

• je identiteitskaart;

• het attest van slagen voor het toelatingsexamen arts en tandarts (als je je voor geneeskunde wil inschrijven).

Hoe en wanneer betaal je het studiegeld?

Bij je definitieve inschrijving betaal je een voorschot. Betalen doe je met bancontact. In de loop van november ontvang je een afrekening voor het resterende saldo.

Het studiegeld voor 2017-2018 bestaat uit een vast bedrag aangevuld met een bedrag per opgenomen studiepunt. Indien je 60 studiepunten opneemt, betaal je in 2017-2018, 106,90 euro als beursstudent, 480,10 euro als bijna-beursstudent en 906,10 euro als niet-beursstudent.

Herinschrijving

Je neemt een herinschrijving vanaf je tweede opeenvolgend jaar aan de Universiteit Hasselt.

Herinschrijven doe je vanuit je studentendossier en kan vanaf 11 juli. Je krijgt dan een mail met de gegevens om de betaling van het voorschot op het studiegeld te doen. 

Herinschrijven doe je liefst zo snel mogelijk en zeker voor de start van het academiejaar.

Na 15 oktober kun je niet meer online herinschrijven omdat je gebruikersnummer en paswoord dan zijn vervallen.

Na een onderbreking

Je schrijft na een onderbreking van je studies aan de Universiteit Hasselt opnieuw in.

Was je al ooit ingeschreven aan de Universiteit Hasselt en wens je na een onderbreking opnieuw in te schrijven, dan moet je je aanmelden aan de inschrijfbalie in de ‘Oude gevangenis’- Stadscampus Hasselt .

Na aankomst moet je je aanmelden bij de studentenadministratie (Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt) om je registratie te voltooien en je studentenkaart te ontvangen.