menu

HR Leadership


HR Leadership

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEERNETWERKDAG ALUMNI HRM 2012


Generatief Leiderschap, Hic et Nunc

“Any Moment Can Be A Great One”


Beste HRM alumnus, alumna,

Tijdens ons eerste Open Integratieforum vorig jaar in Waterschei werd Roland Vermeylen gehonoreerd voor zijn jarenlange coördinatie van het HRM leerprogramma en gaf hij de fakkel door aan de nieuwe generatie stafleden (zie ook http://bit.ly/PODSVH).

Prof. dr. em. Felix Corthouts drukte namens Universiteit Hasselt zijn vertrouwen uit in de nieuwe ploeg. Hij benadrukte zowel de kracht van continuïteit als van het voortdurend verbeteren, rekening houdende met de eigenheid van de vernieuwde staf en nieuwe ontwikkelingen op vlak van hr en leiderschap:“ De fundamenten van het huis blijven onaangeroerd maar hier en daar zullen wellicht wat muren worden gesloopt en kamers heringericht”.

Vrijdag 28 september is voor ons, stafleden en adviesraad, een belangrijke dag. We willen dan onze vernieuwde ambities aan jou voorleggen. Deze zijn het resultaat van diverse gesprekken (onderling binnen de staf en adviesraad, maar ook met bedrijfsleiders, CEO’s, HR verantwoordelijken) en van vroegere en huidige evaluaties van deelnemers aan ons leerprogramma.

We willen van die dag – wat had je verwacht - tevens een leerdag maken onder de noemer ‘Generatief leiderschap, hic et nunc’ met als boeiende gasten dr. Sven De Weerdt en Prof. dr. John Rijsman.

Kans ook om nog eens af te spreken met collega deelnemers, een reünie te organiseren met je leergroep, nieuwe contacten te leggen en gezellig samen te zijn met een hapje en een drankje.

En… naar goede ‘Rolandiaanse gewoonte’, vinden we altijd wel een reden om te celebreren: wat te denken van het 30 jaar bestaan van ons leerprogramma?

We moedigen je aan om geïnteresseerde collega’s, relaties, kennissen etc. mee uit te nodigen. Potentiële kandidaten kunnen bovendien ‘vers van de pers’ kennis nemen van het vernieuwde leerprogramma en gesprekken hebben met staf en alumni.

Je merkt het: een dag om niet te missen.

Schrijf je snel in voor 20 september via volgende link www.uhasselt.be/Leernetwerkdag-alumni-HRM en mobiliseer je hrm leergroep! Je wordt verwacht!

Hartelijke groeten,
Daniël Motton, voorzitter adviesraad
Johan Poisquet, programmacoördinator
mede namens de voltallige staf, stuurgroep en adviesraad


 

Centrale gasten

Een gezamenlijke exploratie van relationele en dialogische alternatieven voor leiderschap en ontwikkeling van menselijk potentieel met als centrale gasten:

dr. Sven De Weerdt, co-auteur van Cocreatief Leiderschap, Mierenspel. (De Weerdt S., Larock Y., 2012)
Vanuit een diepe fascinatie voor leren en ontwikkeling van mensen, startte Sven zijn loopbaan als onderzoeker en docent. Als docent in het postacademische programma relatie- en communicatiewetenschappen aan de Universiteit Hasselt ontdekte hij gaandeweg zijn passie voor volwasseneneducatie. Daarom besloot Sven zijn loopbaan te heroriënteren en werd procesbegeleider bij Stichting Lodewijk de Raet. In 2008 werd hij als begeleider betrokken in het baanbrekend leiderschapsprogramma Vitruvius: de mens centraal bij de Federale Overheid. De intense samenwerking met betrokken stafleden leidde tot de oprichting hUmanO, mensgericht leiderschap. Sven is daarnaast docent Wetenschapsfilosofie (UHasselt) en reeds enkele cycli als staflid betrokken in het HRM leerprogramma.

Prof. dr. John B. Rijsman
John is hoogleraar sociale psychologie aan de Sociale Faculteit van Tilburg University. Hij heeft vele tientallen dissertaties begeleid, zowel in de fundamentele (experimentele) psychologie als in de meer toegepaste sociale wetenschappen. Ruim twintig jaar geleden ontmoette hij Ken Gergen en kwam zo in contact met het sociaal constructionisme, een krachtige en vernieuwende benadering binnen de sociale wetenschappen. Hij werd associate van het Taos Institute, een internationale leergemeenschap waar onderzoekers en professionals elkaar ontmoeten ‘to exploring, developing and disseminating ideas and practices that promote creative, appreciative and collaborative processes in families, communities and organizations around the world’ (www.taosinstitiute.net). Hij is daarnaast als academic dean verbonden aan het leiderschapsprogramma van Tias/Nimbas.

 

Programma

14u30 welkom en inleiding: Johan Poisquet, programmacoördinator
14u45 een verkenning van relationele alternatieven voor leiderschap en ontwikkeling
werksessies ism met onze gasten: dr. Sven De Weerdt & Prof. dr. John Rijsman
18u00

toelichting vernieuwd hrm leerprogramma en ambities door kernstaf en adviesraad
promotie opstart vernieuwd leerprogramma, maart 2013
social media plan(ning) door Joëlle Souren, alumna cyclus 9, Corporate Recruiter bij APG

18u30 Aperitief & barbecue
We drinken op 30 jarig bestaan HRM leerprogramma en genieten van elkaars gezelschap
We bieden de mogelijkheid tot gesprekken met programmastaf en oud-deelnemers voor geïnteresseerden in de programmacyclus 2013-2014

 

Klik hier voor de uitnodiging van de leernetwerkdag alumni HRM.

 

Praktisch

  • Datum & locatie: 28 september 2012 - Campus Diepenbeek, Universiteit Hasselt
  • Inschrijfprijs: € 75 - U ontvangt het boekje Cocreatief leiderschap. Mierenspel (De Weerdt, S., Larock, Y., 2012, uitgeverij Garant).
  • Inschrijven: Inschrijven kan tot 20 september via volgende link: www.uhasselt.be/Leernetwerkdag-alumni-HRM

 

Presentaties