menu

onderwijs


Wetenschapscommunicatie

Lezing 'Happy streetwise people'

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Lezing 'Happy streetwise people'

PRAKTISCH

07 mrt 2013 - 20.00 uur


Universiteit Hasselt

Lokaal auditorium H1

‘Happy Streetwise people’

Volgens Arnoud Raskin hebben we nood aan ‘Happy Streetwise people’.
Hij koppelt zijn 15 jaren werkervaring met straatkinderen aan de hedendaagse sociaal economische trends. De hedendaagse situatie van crisis maakt het ons er niet eenvoudiger op. In tijden van verandering moeten we paradigma’s shiften en focussen op nieuwe kansen.
Een verhaal over Streetwise zijn, over identiteit en authenticiteit, talent en impact.

Deze lezing kadert in het symposium 'The Future of Science Education 2.0' waarin skills een cruciale rol spelen.

Aansluitend wordt een receptie aangeboden.

Donderdag 7 maart 2013 om 20.00 uur in auditorium H1 van de Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek.
De toegang is gratis maar inschrijven is verplicht.


Affiche in pdf Uitnodiging in pdf


Biografie

Arnoud Raskin is oprichter en afgevaardigd bestuurder van Streetwize en Mobile School.
In 1997 studeerde hij af als industrieel designer. Als eindwerk ontwikkelde hij een mobiele school voor straatkinderen. Dit is een compacte rijdende box die opengeschoven kan worden tot een groot bord en gevuld is met educatieve materialen en leerspelen.
      
Bij de keuze van zijn afstudeerproject koos Raskin bewust niet voor een product dat inspeelt op een markteconomisch gecreëerde behoefte, maar op basisbehoeften. Hij koos straatkinderen in ontwikkelingslanden als  doelgroep. Na zijn studies - hij volgde nog een bijkomende opleiding ‘cultural and development studies’ aan de  K.U.Leuven - trok hij met zijn mobiele school naar Zuid-Amerika en ging er aan de slag met straatkinderen. Na enkele jaren richtte hij de vzw Mobile School op. Daarmee bouwde hij een wereldwijde organisatie uit die elk jaar duizenden straatkinderen bereikt en ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling.
      
Ondertussen startte Arnoud Raskin een nieuw ambitieus  project: Streetwize. Het product van Mobile School is al tien jaar 'educatie', weliswaar in een milieu van straatjongeren. Maar juist met deze achtergrond  biedt Streetwize een totaal  andere visie op managementopleiding: managers kunnen leren uit de straatcultuur en uit de wijze waarop kinderen daar overleven. Via opleiding aan bedrijven wil hij Mobile School zelfbedruipend maken. Zo is Mobile School niet langer afhankelijk van subsidies en gaat elke gesponsorde euro naar de straatkinderen overal ter wereld.

Verdere interessante info vindt u op:

http://www.mobileschool.org
http://www.streetwize.be