menu

UHasselt@school


Activiteiten voor leerlingen

UHasselt@school

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

TAST-INGS

Woensdag 1 maart 2017

Ervaar eens een dag hoe het voelt om in de huid te kruipen van een echte industrieel ingenieur?

 

De faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen organiseert tijdens de krokusvakantie TAST-INGs, een dag om te proeven van het ingenieur zijn. Tijdens deze dag werken de leerlingen een multidisciplinair project uit.

Benieuwd hoe een industrieel ingenieur zijn kennis in de praktijk en in het onderzoek inzet? Of wil je een beter beeld krijgen van de ingenieursopleidingen van de UHasselt? Aarzel dan niet en schrijf je in voor een van de workshops van de TAST-INGs day.

Op woensdag 1 maart 2017 bieden we een keuze van activiteiten aan binnen het domein van bouwkunde, (bio-)chemie, elektromechanica, energie, verpakkingstechnologie, elektronica en nucleaire technologie.

 

In de labo's ga je zelf aan het werk en je zet daarmee de theorie meteen om in de praktijk. Je experimenteert en maakt gebruik van innovatieve technologie zodat je op korte tijd kennismaakt met de opleiding en zelf beleeft hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn.

Deze workshops zijn geen rechtstreekse aanvulling op de leerstof van het secundair onderwijs en maken geen deel uit van leerprojecten, maar hebben de bedoeling je te laten proeven van ‘ingenieur’ zijn.

  • Voor wie: individuele leerlingen zesde jaar secundair onderwijs
  • Datum: woensdag 1 maart 2017, een halve of volledige dag
  • Verplicht inschrijven
  • Het aantal inschrijvingen per workshop is beperkt.

Vanaf eind oktober vind je hier meer informatie over het programma van deze dag.


 

 

 

Schreef je in en ben je verhinderd door omstandigheden, laat dit even weten door een mailtje te sturen aan els.smeyers@uhasselt.be.