menu

Dies Natalis


Concert Gabriel Ríos

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CONCERT GABRIEL RÍOS

Bij feest hoort muziek. En dus organiseert de UHasselt voor haar Dies Natalis op donderdag 26 mei een concert... met Gabriel Ríos (écht!). Ríos beklimt het podium van het Hasseltse Cultuurcentrum en brengt oud én nieuw werk. Niet te missen!

Ríos’ pad slingert zich doorheen het leven van alledag, nu eens rechtlijnig, dan weer grillig. Maar altijd inspirerend en ontluisterend. Heeft hij een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zet, dan ruilt hij die op het hoogtepunt van het succes voor een jazzy combo (met Jef Neve en Kobe Proesmans), verhuist hij naar New York en komt hij gelouterd terug met een mooi album in zijn broekzak.

Ríos begon aan een mooi parcours, samen met celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabasspeler Ruben Samama. Die fantastische samenwerking leidde alvast tot het succesvolle album ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat met onder andere het prachtige ‘Gold’. Geen voor de hand liggende single, maar het lied nestelde zich wel drie weken op nummer 1 in de Noorse hitlijsten. Na een periode van winterse stilte – en het aanhalen van familiebanden in Puerto Rico – is Ríos helemaal terug (van nooit weggeweest).

INSCHRIJVEN?

Personeel Studenten Externen
  Mijn studentendossier/
registeren voor.. /
Dies Natalis
 

WAAR?

Cultuurcentrum Hasselt – Grote schouwburg – 20.15 uur (deuren openen om 19.45 uur)