menu

UHasselt


Virga  Jessefeesten 2017

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VIRGA JESSEFEESTEN 2017

Wanneer tussen 5 en 20 augustus ’17 de Virga Jesseommegang weer door de straten trekt, zal Hasselt in opperste feeststemming zijn: woningen zijn bebloemd en straten versierd, koren laten het beste van zich horen en de Dolende Man vindt iedere avond de weg naar huis, de beiaard klinkt en het orgel blaast, toeristen haasten zich naar de tribunes, een bedevaarder brandt nog snel een kaarsje bij de Virga Jesse, de Langeman kijkt streng en oordeelt dat de erwtensoep smaakt, in een tuintje ontmoeten buren elkaar om de laatste afspraken te maken, kinderen verwonderen zich, ouders genieten, en oma is er ook bij, oude bekenden beslissen een terrasje te doen, op straat groeit een onverwacht gesprek.
Het Zevende Jaar is een bijzondere tijd voor Hasselt. Een tijd ons gegeven om te genieten, te ontdekken, te ontmoeten, te dromen en … te hopen.

UHasselt draagt deze boodschap graag mee uit en zal samen met de organisatoren van de Virga Jessefeesten in de loop van 2017 diverse initiatieven mee ontwikkelen en ondersteunen!