Proeven van UHasselt

Andere initiatieven

Proeven van UHasselt

SCIENCE MASTERCLASSES

Smartphones, het internet, satellieten, zelfrijdende auto's,... technologie beheerst onze wereld. Maar vooraleer we deze technologie kunnen gebruiken in ons dagelijks leven, is er heel wat wetenschappelijk onderzoek nodig.

Tijdens deze masterclasses maak je kennis met dit onderzoek. Aan de hand van proefjes, die je zelf opbouwt en uitvoert, treed je in de voetsporen van de wetenschapper en ga je samen met ons op ontdekkingsreis.

Data: voorjaar 2019

Science Masterclass: de Stirling motor

Een gas dat opwarmt zet uit. Met dit eenvoudige principe gaan we aan de slag in deze masterclass. Je maakt kennis met de wondere wereld van de thermodynamica, en bouwt een Stirling motor. Deze motor gebruik je dan om elektriciteit op te wekken en krijg je ook mee naar huis om verder te experimenteren.

Science Masterclass: elementaire deeltjes

In deze masterclass gaan we op zoek naar de elementaire deeltjes, de bouwstenen van het universum. Om deze deeltjes zichtbaar te maken, bouw je je eigen nevelkamer. Je maakt kennis met de verschillende soorten deeltjes, en je leert hoe je deze kan herkennen aan de hand van eenvoudige proefjes.

• Voor wie: leerlingen eerste graad secundair onderwijs
  • Datum: voorjaar 2019 | 14u00 - 17u00
  • Kostprijs: 10 euro per workshop, inclusief materiaal en drankje
    Maximaal 12 deelnemers per workshop
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek - Didactische laboratoria fysica
  • contactpersoon: bart.cleuren@uhasselt.be

mogelijk zodra de exacte data gekend zijn;