Logo UHasselt

menu

UHasselt voor leerkrachten


Lesmateriaal

UHasselt voor leerkrachten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MOBITWIST – MOBILITEIT@SCHOOL VOOR LEERKRACHTEN

Mobitwist – Mobiliteit@school voor leerkrachten

Willen uw leerlingen meer weten over het Prisoner’s dilemma, de Groene weduwe, het Vliegende Schoonmoeder Effect, de Achterbank generatie en nog andere wetenschappeleuke woorden…? Maak dan zeker gebruik van Mobitwist, dit pakket bestaat uit 6 verschillende modules: Transport Resistance Factors – Urban Planning – Traffic safety – Travel behaviour – Transport Policy Assessment en Environmental issues.

Mobitwist is een online totaalpakket bestaande uit 6 modules die mobiliteit kaderen in een of meerdere van de volgende vakken: fysica, economie, aardrijkskunde, biologie, statistiek, geschiedenis, wiskunde en chemie.. en die bestaan uit een introductiefilmpje, een quizvraag, een open vraag voor debat, online oefeningen en reflectievragen.

Mobitwist geeft leerkrachten de mogelijkheid een bestaande les gedurende 30 minuten te introduceren en te kaderen binnen een bepaald vak, gerelateerd aan mobiliteit (bijvoorbeeld prijselasticiteit, reactiesnelheid, smog, traagheidswet van Newton, ruimtelijke ordening, overheidsmaatregelen, berekening van aantal parkeerplaatsen, wachtrijtheorie, bloedalcoholconcentratie, rekeningrijden, pollutie, …).


Ook het Nederlands en Engels komen via de filmpjes of het opstellen van een verslag onrechtstreeks aan bod.

Zo kunnen leerlingen kennis, inzicht en vaardigheden van verschillende vakken linken aan mobiliteit en hebben leerkrachten een actueel (mobiliteits-)thema om een les mee te starten. Bepaalde kernwoorden en beoogde eindtermen worden duidelijk aangegeven, zodat leerkrachten weten of een bepaalde module in hun vak past en op welk tijdstip van het schooljaar.

  • Voor wie: leerlingen derde graad ASO en TSO
  • Tijd: 30 minuten per module
  • Meer informatie over de modules verschijnt hier binnenkort.
  • Contactpersoon: Virginie Claes, virginie.claes@uhasselt.be