Proeven van UHasselt

PROEFRIT INFORMATICA

Woensdag 20 maart 2019 | 13u30 - 17u00

Stable marriage Algorithm & Learn to Code by making drawings and animations

Deze workshop bestaat uit 2 delen.
In een eerste "unplugged" gedeelte wordt er een algoritme geïntroduceerd. Algoritmisch denken is immers één van de basisvaardigheden die een informaticus onder de knie moet krijgen. Het algoritme dat we u zullen introduceren is het "Stable Marriage Algorithm" (een soort van "Blind getrouwd"-matching algoritme).
In het tweede "plugged" gedeelte laten we de leerlingen kennis maken met de beginselen van programmeren aan de hand van de populaire programmeertaal Python. Hiervoor gebruiken we de processing-omgeving omdat die toelaat om snel een visueel resultaat te zien.
Python is ontwikkeld met het oog op leesbare code waardoor je in géén tijd een origineel programma in elkaar kan steken. De leerlingen kunnen zich hierdoor vooral concentreren op het algoritmisch denken en worden niet gehinderd door een ingewikkelde programmeertaal. Dankzij de waaier aan bibliotheken wordt Python door zo goed als alle grote organisaties gebruikt waaronder Wikipedia, Google & NASA.
Processing is open source software die de mogelijkheid biedt aan kunstenaars, ontwerpers, studenten en hobbyisten om de fundamenten van het programmeren binnen een visuele context te leren.

Het aantal inschrijvingen per proefrit is beperkt.
Schreef je in en ben je verhinderd door omstandigheden, laat dit even weten door een mailtje te sturen aan els.smeyers@uhasselt.be.

→ proefrit Wetenschappen