Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UPDATE - Winter Cycling Congress 2021 uitgesteld naar 2022    6 mei 2020

UPDATE - Winter Cycling Congress 2021 uitgesteld naar 2022
6 mei 2020

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Davy JANSSENS

32-11-269128

davy.janssens@uhasselt.be


UPDATE- Het Winter Cycling Congress 2021 schuift als gevolg van de COVID-19 pandemie een jaar op en zal in 2022 plaats vinden. 

Winterfietsen voor iedereen

Sinds 2013 organiseert de Winter Cycling Federation (WCF) jaarlijks het Winter Cycling Congress (WCC), een internationaal fietscongres gefocust op ‘winterfietsen voor iedereen’. Daarmee streeft de organisatie naar ‘fietsen het hele jaar door, voor mensen van alle leeftijden en vaardigheden’ als het nieuwe normaal. Met het congres verzamelt de WCF honderden fietsspecialisten en belangenbehartigers van over de hele wereld om best practices over functioneel winterfietsen te delen.

Van Finland naar Limburg

Het congres ontstond in het winterfietsmekka Oulu in Finland. Daarna vond het plaats in onder meer Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Rusland en dit jaar opnieuw in Finland. Allemaal landen met doorgaans streng winterweer. Nu wil de WCF haar actieterrein graag uitbreiden naar fietslanden en -regio’s met een meer gematigd winterklimaat. En komt ook recreatief fietsen steeds meer mee op de agenda. Twee condities waaraan Limburg natuurlijk uitstekend voldoet.

Daarom stelde Toerisme Limburg zich samen met Flanders’ Bike Valley en IMOB-UHasselt – op aangeven van Toerisme Vlaanderen – kandidaat als host voor de volgende editie van het congres. De organisatie kreeg daarbij hulp van haar eigen Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB), het conventiebureau dat het zakentoerisme in Limburg promoot en ondersteunt. Op basis van een uitgebreid bidbook – met daarin alle fietskennis en -troeven die de provincie bezit – en een uitvoerig bezoek ter plaatse selecteerde de WCF Limburg uit verschillende kandidaten als winnende regio. Een weloverwogen keuze op basis van de fietskennis en -expertise die in Limburg voorhanden zijn, zowel inzake toeristisch als functioneel fietsen. 

WCC 2022 in Hasselt

In 2022 ligt de focus van het WCC dus niet enkel op winterfietsen, maar breder op fietsen het hele jaar door. Het centrale thema van het congres zal ‘Een comfortabele fietservaring, 365 dagen per jaar’ zijn. Het WCC 2022 mikt op 350 deelnemers