Logo UHasselt

menu

Help


Snelkoppelingen

Help

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BB 9.1 SP8

Alle (geactiveerde) reguliere opleidingsonderdelen zijn vanaf nu beschikbaar in Blackboard 9.1. SP8

Naamgeving

  • De huidige versie versie heet officieel "Blackboard Learn Release 9.1™". Wij zullen deze hierna eenvoudigheidshalve BB 9.1 noemen.
  • De vroegere versie van Blackboard versie wordt aangeduid als BB 8.x.

Aanmelden / Inloggen

       
Blackboard 9.1 Blackboard Archief


Nieuwe interface en functionaliteiten

Functionaliteit

Omschrijving

Nieuwe
interface

Blackboard 9.1 ziet er anders uit dan Blackboard 8.0. Veel functies staan op een andere plaats dan u gewend bent. Het is nu wel makkelijker om uw cursus in te richten. Er dient aanzienlijk minder vaak geklikt te worden.

Groepsmodule
Assignments

Opdrachten voor een groep kunnen nu aangemaakt worden waarbij alle studenten van de groep in één keer een cijfer geven. De cijfers blijven per student aanpasbaar. 

Blog's en
Journals

Blogs kunnen aangemaakt worden voor de hele cursus, voor een groep of voor een individu. Blogs zijn alleen toegankelijk voor studenten en docenten van de cursus.
Journals werken hetzelfde als blogs. Zij zijn uitsluitend bedoeld voor de communicatie tussen een individuele student en zijn docent(en) van de cursus.

Wiki's

Een wiki kan worden opengesteld voor de hele cursus of voor een groep. Blackboard wiki’s bieden beperkte functionaliteiten en zijn alleen toegankelijk voor studenten en docenten van de cursus.

Mashups

Filmpjes uit YouTube, foto’s uit Flickr en presentaties uit SlideShare kunnen in Blackboard 9.1. geintegreerd worden.

Verbeteringen

Verder zijn er in nagenoeg alle onderdelen functionele verbeteringen aangebracht

 

Eerste kennismaking

[Enkel voor personeel] In de rubriek 'kennismaking' hierna zijn een aantal korte instructiefilmpjes opgenomen die u meteen op weg zetten om uw eigen  cursussen in deze nieuwe Blackboard omgeving te editeren. Het is absoluut aan te bevelen dat u deze filmpjes even doorloopt.

Info over de migratie

Personeel Studenten

Vragen of opmerkingen: