Logo UHasselt

menu

Opleiding CIGO


CIGO 30 Alumni event

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CIGO 30 ALUMNI EVENT

Op het kruispunt van traditie en vernieuwing: CIGO 30! 
Vrijdag 26 april 2019

 

CIGO 30 - een reden om te vieren voor CIGO-alumni

Het lijkt wel iets van een boeiend ritueel te hebben. Als alumni van CIGO mekaar ontmoeten – soms voor het eerst, waarna ze in het gesprek ontdekken dat ze beiden ooit CIGO volgden – dan wordt er een nummer uitgewisseld. Een cijfer dat voor een buitenstaander geen betekenis heeft. Voor de alumni is het direct duidelijk waar het om draait: we vertellen elkaar in welke leergang we deelnemer waren.

Daarom begrijpen jullie meteen waar we naartoe willen als we zeggen: 30! Inderdaad, in september 2019 start de 30ste editie van de CIGO-opleiding. Een aantal uitgangspunten die de professoren René Bouwen en Felix Corthouts destijds gebruikten om het programma vorm te geven, zijn ook vandaag nog een hoeksteen in de leerfilosofie van CIGO. Het ervaringsgerichte leren, de aandacht voor ‘het hier en nu’, het ontwikkelen van de eigen stijl vanuit de gedachte dat je zelf het belangrijkste instrument in veranderprocessen bent. Tegelijk heeft het programma zichzelf binnen de lijnen van deze kaders steeds vernieuwd door nieuwe thema’s binnen te brengen en voeling te houden met academisch onderzoek.

Alleszins is deze ‘30’ voor de CIGO-staf en UHasselt SEE een mooie aanleiding om een alumni-bijeenkomst te organiseren. Deze vindt plaats op vrijdag 26 april 2019. CIGO-alumni zijn welkom vanaf 13u00 en om 13u30 starten we met een eerste activiteit. 
Omdat we naast inhoud ook plaats willen maken voor feesten, kan je ’s avonds vanaf 18u30 ook deelnemen aan een diner (wordt toegevoegd aan de factuur met de inschrijvingsprijs). En voor de liefhebbers van feesten tot de late uren: je kan een kamer reserveren voor een overnachting en ontbijt (voor eigen rekening). 

Tot slot: we bieden jullie als alumni graag de kans om een ‘professional friend’ mee te brengen naar deze bijeenkomst. Denk je aan iemand die je wilt introduceren in het CIGO-netwerk, of die belangstelling heeft voor het inhoudelijke thema: vraag hem of haar om te registreren via de inschrijflink (die weldra online zal staan).
Daarmee genieten jullie beiden van een korting op de deelnamekost.

 

Robert Masselink - CIGO-alumnus  

We zijn heel blij dat we voor deze bijeenkomst beroep kunnen doen op één van de CIGO-alumni: Robbert Masselink. Robbert zal begin 2019 promoveren in Engeland bij professor Ralph Stacey. Hij neemt ons mee in zijn onderzoek en zijn inzichten als basis voor een verdiepend gesprek over ons vak als begeleiders van veranderingsprocessen. 

Robbert Masselink is een CIGO-alumnus en promoveert in januari op zijn onderzoek getiteld: ‘Collaboration as the politics of affect’ (samenwerking als de politiek van gevoel). Hij belicht daarin het vaak complexe karakter van samenwerking dat in de praktijk vaak ‘versimpeld’ wordt door gewoonten, regels en voorschriften. Hij betoogt onder meer in zijn proefschrift dat die versimpeling een functie heeft en maskeert wat mensen in de praktijk vaak ook ervaren, namelijk verschil. 

Het vertrekpunt van zijn onderzoek vormde zijn ruime ervaring met het begeleiden van veranderingsprocessen, waarin het OD-gedachtegoed en Appreciative Inquiry prominent aanwezig zijn geweest. Hij reflecteert in zijn onderzoek op dat gedachtegoed door in te zoomen op enkele persoonlijke ervaringen en aandachtiger dan voorheen te kijken naar de samenwerkingsrelatie tussen de consultant en cliënt. Dat leverde voor hem nieuwe ervaringen en inzichten op die interessant kunnen zijn voor anderen. De bijeenkomst daagt deelnemers uit te reflecteren op de vanzelfsprekendheid van hun theorie over samenwerking. 

Robbert is eigenaar van Keynote Consultancy, een adviesbureau dat gevestigd is in Nederland. Hij adviseert organisaties over organisatievraagstukken op het snijvlak van strategie, verandering en samenwerking. Hij begeleidt teams en (verander-)managers bij actieonderzoek en is daarnaast trainer, auteur en onderzoeker. Hij heeft diverse publicaties over Appreciative Inquiry op zijn naam staan en is oprichter van het AI Gilde.
Voor meer informatie: www.keynoteconsultancy.nl en www.appreciative-inquiry.nl

 

Programma

13.00 uur Ontvangst
13.30 uur De kracht van CIGO
14.30 uur Keynote door Robbert Masselink
15.30 uur Pauze
16.00 uur Workshops & closing
17.30 uur Netwerkdrink
18.30 uur Lustrum Diner (mits inschrijving)

 

Praktisch 

  • Datum: vrijdag 26 april 2019 van 13.00 uur tot 19.00 uur 
  • Locatie: Holiday Inn Hasselt, Kattegatstraat 1 3500 Hasselt
  • Kostprijs: €150 voor het namiddag programma
  • Kostprijs 'Bring a CIGO-friend': €125 indien je een 'professional friend' meebrengt met interesse om CIGO te volgen (ook de CIGO-friend krijgt €25 korting op deelnameprijs). 
  • Diner: €60 excL BTW per persoon. Dranken zijn inbegrepen in het diner 
  • Overnachting + ontbijt: wie wenst te overnachten en te ontbijten op de locatie, kan dit reserveren via deze link (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Gelieve tijdig te reserveren.
    De overnachting dient dan rechtstreeks afgerekend te worden met de Holiday Inn. 

Inschrijven