Logo UHasselt

menu

UHasselt voor leerkrachten


Activiteiten in klasverband

UHasselt voor leerkrachten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

DAG VAN DE DUURZAAMHEID - GEANNULEERD


Datum: donderdag 30 april 2020     geannuleerd

Studenten van de Educatieve Master Economie organiseren de Dag van de Duurzaamheid voor leerlingen van de derdegraad ASO of TSO met een (bedrijfs)economische basisopleiding, zoals alle studierichtingen met een component Economie, Handel of Boekhouden-Informatica.

Tijdens deze dag leren de leerlingen welke rol het bedrijfsleven kan en moet spelen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen of sustainable development goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

De dag start met een interactief hoorcollege over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarin je reflecteert over de impact van het bedrijfsleven op het leven op onze planeet, en dit vanuit zowel een ecologisch als een sociaal perspectief. We gebruiken daarvoor het kader van de donuteconomie.

Vervolgens verdiepen de leerlingen zich op ludieke wijze in één van de SDG's tijdens een interactieve workshop, zoals onder meer een improvisatietheater (forumtheater).

In de namiddag combineren alle leerlingen de inzichten uit het hoorcollege en de workshops in een spannende en uitdagende competitie. De winnaars gaan met een duurzame prijs naar huis.

  • Voor wie: leerlingen van de derdegraad ASO of TSO met een (bedrijfs)economische basisopleiding
  • Datum: donderdag 30 april 2020, geannuleerd | 9u00 - 16u00
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek
  • Contactpersoon: Kathia Reynders, kathia.reynders@uhasselt.be

De activiteit is volzet.