Geneeskunde

WAT NA HET TOELATINGSEXAMEN?

Als je slaagt en je hebt je diploma secundair onderwijs behaald, dan kun je meteen inschrijven voor de opleiding bachelor geneeskunde aan de UHasselt (of een andere universiteit).

De opleiding geneeskunde aan de UHasselt werkt nauw samen met de ziekenhuizen van Hasselt (Jessa) en Genk (ZOL).

Als je niet slaagt, kun je andere opleidingen overwegen. De UHasselt biedt o.m. een boeiende opleiding in de biomedische wetenschappen aan. Je kunt er de volledige opleiding tot master volgen. Afgestudeerde biomedici vinden vlot werk in het biomedisch wetenschappelijk onderzoek (universiteit, instituten), in het bedrijfsleven (bijv. farma en biotech) en in ziekenhuizen (bijv. stafmedewerker, management, onderzoeker). Kom je liever meer in contact met patiënten? Dan is de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie misschien iets voor jouw. Net als bij geneeskunde, leidt deze opleiding op tot een doe-beroep. Theorie en praktijk staan zeer dicht bij elkaar. Ook als afgestudeerde kinesist kan je veel richtingen uit: als zelfstandige, in een revalidatiecentrum, een ziekenhuis ...