Opleiding Hoe motiveer en versterk ik mijn team?

HOE MOTIVEER EN VERSTERK IK MIJN TEAM?

Sputtert en kraakt het in uw team of loopt het geolied? Wanneer schiet u in actie?
Kies voor een team en medewerkers met een brandende motivatie!

De opleiding “Hoe motiveer en versterk ik mijn team” is uniek in haar aanpak.

• Met deze opleiding vervullen we de wettelijke verplichting om de hiërarchische lijn te vormen inzake de preventie van psychosociale risico’s op het werk.
  • We reiken diepgaande inzichten aan rond wat stress en burn-out nu juist wel en niet zijn.
  • We leren u om met uw mensen aan de slag te gaan rond intrinsieke motivatie zodat ze beter presteren en de kans op uitvallen afneemt.
  • Bovendien vertalen we dit in een concreet actieplan, waar u op uw werkvloer mee aan de slag kan gaan.
  • Tot slot: we toetsen dit af en volgen dit op binnen de groep. Dit is mee voorzien in de opleiding.

Het programma wordt stap voor stap opgebouwd

Gedurende 5 krachtige en praktijkgerichte opleidingsdagen geven we u belangrijke bouwstenen mee om uw mensen gemotiveerd aan het werk te houden.

Stap 1
Wat zijn psychosociale risico’s op het werk? Hoe herken je dit en maak je het bespreekbaar? Wat verwacht de wetgever?
Wat is stress en burnout? Wat is het niet?

Stap 2
Wat motiveert mijn mensen? Hoe krijg ik ze gemotiveerd? Hoe hou ik ze gemotiveerd? Welke meerwaarde levert dit op voor mezelf en mijn team?

Stap 3
Wat kan ik doen als leidinggevende binnen mijn context, zodat mensen zich beter gaan voelen? En hoe vertaalt zich dat in beter presteren?

Stap 4
Hoe pas ik dit toe in mijn bedrijf of organisatie? We maken samen een persoonlijk actieplan op!

Stap 5
Aan de slag. Werkt het? Wat lukt en wat lukt niet? Wie kan mij helpen? Wat kan ik leren van de andere deelnemers? Tijdens twee terugkomdagen komen we opnieuw samen om te delen met en te leren van elkaar in intervisievorm.

​Iedereen met een leidinggevende functie

Partners

Als multidisciplinair team, met verenigde krachten vanuit de Universiteit Hasselt, CLB Externe Preventie en Attitutor, beantwoorden we uw vragen binnen deze opleiding voor leidinggevenden.