Logo UHasselt

menu

UHasselt voor leerkrachten


Andere initiatieven

UHasselt voor leerkrachten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

KENNISMAKING IN-SILICO-MODELLEER-WEEK

Vrijdag 14 februari 2020 vanaf 17u00

De vakgroep wiskunde van UHasselt nodigt directies en leerkrachten wiskunde en wetenschappen van de 3de graad secundair onderwijs uit, om kennis te maken met ons nieuw onderwijsproject: “DE IN-SILICO-MODELLEER-WEEK”.


Onze studenten van het eerste bachelorjaar wiskunde zijn gedurende een volledige werkweek aan de slag gegaan met concrete bedrijfscases zodat zij via probleemanalyse en wiskundige “computationele” modellering tot een creatief oplossingsmodel zijn gekomen.
Op vrijdag 14 februari presenteren zij hun werkwijzen en bijhorende resultaten.

Kunnen uw leerlingen van de 3de graad ASO of TSO reeds goed computationeel denken of wil u als vakleerkracht uw leerlingen (wetenschappen en wiskunde) vanaf volgend schooljaar extra uitdagen om hun wetenschappelijke grenzen te verleggen en hun computationele talenten extra voeden, dan is een eerste kennismaking met dit innovatief onderwijsproject zeker een aanrader.

Ook de receptie hierbij is de place-to-be om concreet te weten te komen hoe wij deze in-silico-modelleerweek samen met u verder kunnen uitbouwen.


Programma :

17u00  Onthaal 
17u10 Verwelkoming
17u15 Presentaties door studenten
18u30 Afsluitende receptie met netwerkmogelijkheden

  • Voor wie: directie en leerkrachten derde graad ASO /TSO wetenschappen en wiskunde
  • Datum: vrijdag 14 februari 2020 | 17u00
  • Deelname: gratis, wel inschrijven
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek -  aula H3 - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor maandag 10 februari 2020 door een bericht te sturen aan roel.schrooten@uhasselt.be.