Logo UHasselt

menu

UHasselt voor leerkrachten


Activiteiten in klasverband

UHasselt voor leerkrachten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEERLINGENPRACTICUM BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN

Hoe kan DNA-analyse gebruikt worden in biomedisch onderzoek en CSI?     

Leerlingen worden even ondergedompeld in het wetenschappelijk onderzoek dat wetenschappers uitvoeren aan het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) van UHasselt.
Aan de hand van een aantal experimenten maken de leerlingen kennis met enkele aspecten van het DNA-onderzoek. DNA wordt onder andere gebruikt in het onderzoek naar de ontrafeling van het ziekteproces bij multiple sclerose (MS) en voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor deze ziekte. Een bekende toepassing is ook de identificatie van een verdachte van een misdaad op basis van zijn genetische vingerafdruk.


Elke leerkracht geeft dit practicum in een labo van UHasselt aan de eigen klas, met de nodige technische ondersteuning van de onderzoeksgroep.
Hiervoor organiseren we een voorbereidende workshop op woensdag 24 november 2021 | 14u00 - 17u00. Deelname aan deze (of een vorige) workshop is essentieel bij inschrijving van een klas.
De workshop voor leerkrachten is gratis. Hiervoor schrijf je verplicht in via dit inschrijvingsformulier

  • Voor wie: leerlingen zesde jaar SO, met sterke affiniteit voor wetenschappen,
    max 24 leerlingen per halve dag 
  • Data: van 26 januari t.e.m. 1 februari 2022, telkens een halve dag | 9u00 - 12u00 of 13u00 - 16u00 
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek - Didactische laboratoria biomedische wetenschappen, lokaal G44
  • Contactpersoon: Hanne Oosterbosch, hanne.oosterbosch@uhasselt.be

Graag bij de opmerkingen vermelden, als u een leerlingenpracticum aanvraagt in combinatie met een practicum van een andere discipline op dezelfde dag.