Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Love2Truck: wie wordt de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België?    3 mrt 2020

Love2Truck: wie wordt de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België?
3 mrt 2020

EXTERNE CONTACTPERSOON

Sandra Van Hauwaert (PR Consultant, Square Egg Communications)

0032 497 251816

sandra@square-egg.be

De eerste fase van de tweede editie van ‘Love2Truck’ is achter de rug. Op enkele maanden tijd schreven heel wat kandidaten zich in met evenveel unieke, persoonlijke en inspirerende verhalen. Via de website www.love2truck.be kon iedereen kiezen voor zijn/haar favoriet en dat zorgt ervoor dat de volgende vijf chauffeurs meedingen voor de prestigieuze titel ‘De meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’: Caroline Baugniet, Ron Vaesen, Erik Leysen, Didar Omar en Danny Meertens.

5 finalisten na de eerste stemronde

Aan de hand van de publiekstemmen uit de eerste ronde [1] kregen we een top-5 van de deelnemers met de meeste stemmen. Hieronder een kort overzicht van de vijf finalisten, in willekeurige volgorde:

  1. Caroline Baugniet (38) komt uit Aartselaar en rijdt voor Van Dievel Transport.
  2. Ron Vaesen (52) is afkomstig uit Dilsen-Stokkem en tewerkgesteld bij Withofs Transport.
  3. Erik Leysen woont in Retie en rijdt voor Van Moer Logistics.
  4. Didar Omar is van Antwerpen en tewerkgesteld bij Zuidnatie.
  5. Danny Meertens komt uit Pelt en rijdt voor Rimatrans.

De persoonlijke verhalen en motivatie van de vijf finalisten zijn terug te vinden op de website www.love2truck.be

Tweede ronde tot 30 april – het grote publiek kan NU stemmen

Tijdens deze tweede selectieronde kan het publiek een belangrijke stem uitbrengen op een van de finalisten en daarmee het verschil maken. Om de publieke opinie te helpen bij hun keuze, zijn vijf dynamische videoboodschappen opgenomen.

Naast de publieksstemmen zal ook de wedstrijdjury [2] elke finalist beoordelen op volgende drie criteria: (1) dagelijkse motivatie van de deelnemer, (2) inspanningen in het kader van verkeersveilig gedrag en (3) een uitzonderlijk moment waarop de chauffeur zijn passie voor zijn werk heeft kunnen aantonen.

De nieuwe laureaat wordt gekozen op basis van de stemmen van het publiek én de beoordeling van de wedstrijdjury.

Slotevent

De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 20 juni, tijdens het grote truckevenement ‘Passion4Trucks’ in Brussels Kart Expo. Tijdens dat evenement zullen truckchauffeurs centraal staan en wordt het beroep van vrachtwagenchauffeur in al zijn facetten belicht. Verder is er spektakel voor groot en klein met, onder andere, de aanwezigheid van de mooiste trucks van België. Meer informatie via www.transportmedia.be.

De winnaar krijgt een VIP-arrangement voor de Truck Grand Prix in Zolder 2020, inclusief overnachting, ter waarde van 725 euro.

Partners

Deze campagne is een initiatief van DKV Euro ServiceGo4LogisticsRandstadRenault TrucksSuivoTLVTRANSPORTMEDIATVM BelgiumVSV en Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

[1] De eerste (stem)ronde ging van start bij de lancering van de campagne op 14 september, en liep af op 15  januari

[2] De wedstrijdjury is samengesteld uit afgevaardigden van de deelnemende partners. Elke partner vaardigt een persoon af.