Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Rechten


Rechten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MASTER RECHTEN

“Via ons innovatief probleemgestuurd onderwijs bezorgen wij onze studenten de ideale skill set om uit te groeien tot zelfstandige juristen die ieder juridisch probleem hands-on kunnen aanpakken!”   

Prof. dr. Elly Van de Velde, opleidingsdirecteur 

 1. Real-life cases

Een jurist moet niet alleen de rechtsregels kennen, hij moet ze vooral weten te vinden en ermee kunnen werken. Vandaar dat ook doorheen de masteropleiding wordt geopteerd voor probleemgestuurd onderwijs, waarbij problemen uit de juridische praktijk worden opgelost en besproken in kleine groepen van een twintigtal studenten. Het tutorenteam, dat dit onderwijs in kleine groepen begeleidt, bestaat uit academici,
advocaten, bedrijfsjuristen, notarieel medewerkers en andere praktijkjuristen die niet alleen de kunst van het pleiten maar ook die van het onderhandelen en bemiddelen aan de studenten bijbrengen.

2. Futureproof skills

Specialiseren kan, maar hoeft niet in een masteropleiding: een persoonlijke professionele carrière kan sterk gebaat zijn met een all-round juridische opleiding. Even belangrijk als de vakkennis is dat de jurist futureproof is. Onze masterstudenten leren verantwoordelijkheid opnemen, zelfstandig onderzoek doen, out of the box denken, aan timemanagement doen en ondernemend zijn. Ze kunnen ook in het buitenland op uitwisseling of stage lopen.