LIMBURGS GEBOORTECOHORT

We volgen je Stap na Stap!

LIMBURGS GEBOORTECOHORT

4 JAAR LATER ...

Vier jaar na het begin van Stap 1 zijn we gestart met met Stap 2 van onze studie. Hierin onderzoeken we de bevindingen uit Stap 1 een voorspellende waarde hebben voor vroegtijdige veranderingen in de bloedvaten van uw 4-jarige spruit.

Een onderzoeksmedewerker zal u contacteren met de vraag of u wenst deel te nemen aan Stap 2. Om de onderzoeken uit te voeren op het tempo van uw kind vragen we u om (maximum) 1,5 uur te voorzien. Afspraken kunnen ingepland worden op woensdagnamiddag of andere weekdagen vanaf 16.00u., afspraken op zaterdag zijn eveneens mogelijk.

U blijft gedurende het onderzoek steeds in dezelfde ruimte als uw kind. Als dank voor uw medewerking ontvangt u voor het hele gezin tickets voor de buitenspeeltuin en het wandelpark Connecterra in Maasmechelen.

Stap 2 van ons onderzoek gaat door in ons onderzoekslokaal op Campus Diepenbeek van Universiteit Hasselt.

DE ONDERZOEKEN BIJ UW KIND

Jules heeft zich ook meegedaan aan het onderzoek, en hij vond het supertof!
Daarom poseerde hij voor onze camera om jullie de onderzoekjes voor te stellen.

Als eerste onderzoek kijken we hoe groot en zwaar jullie al geworden zijn.

We plakken bij aanvang van het onderzoek een klein toestelletje op de borst van uw kind.

Dit zal tijdens het volledige onderzoek het hartritme registreren.

Jules denkt al dat hij Iron Man is met dit knipperende toestel!

Bij zowel mama als kind nemen we de bloeddruk vijf keer.

Jules was heel rustig tijdens het onderzoek, hij viel bijna in slaap op ons bed.

Een van de grootste bloedvaten van het lichaam kunnen we terugvinden in nek: de halsslagader.
Doormiddel van echografie bekijken we deze ader.
We gaan na hoe flexibel hij is, en of er al eventuele sporen van aderverkalking zijn.

Wist je dat je we voor deze echo een speciale gebruiken om je aders te kunnen zien?
Deze gel is niet dezelfde als die je in je haren smeert, maar wel even glibberig!

De allerkleinste bloedvaten vinden we terug in het oog (achteraan op het netvlies).
We gebruiken een fototoestel en een speciale lens waarmee we tot in het oog "kijken".
Zo brengen we deze bloedvaten in beeld, en zien we hoe gezond jullie bloedvaten zijn.

Jules zoekt steeds naar een groen bolletje bij de camera, helpen jullie hem met zoeken?

Ook testen we het reactievermogen van uw kind door verschillende computerspelletjes te spelen.
Deze spelletjes gaan na hoe snel uw kind reageert op verschillende prikkels, hoe goed uw kind verschillende patronen herkent, en hoe lang hij/zij zich kan concentreren.

Jules kon bijna alle figuren terugvinden en nog eens supersnel. Zijn jullie sneller dan Jules?

ONS VOLTALLIG ONDERZOEKSTEAM