Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Oude Gevangenis OPENT DEUREN op Open Wervendag    20 mei 2010

Oude Gevangenis OPENT DEUREN op Open Wervendag
20 mei 2010

Samen met de Stad Hasselt heeft de Universiteit Hasselt werk gemaakt van de inplanting van de universiteit in de stad op de site van de Oude Gevangenis.

In het ontwerp van noA-architecten wordt de Oude Gevangenis het belangrijkste toegangsgebouw voor studenten, stafleden en bezoekers. Binnenin wordt de gevangenis omgebouwd tot een Open Huis voor alle publieksfuncties van de universiteit met auditoria, een cafetaria en vergader- en lesruimten.

Achter de gevangenis komt het nieuwe faculteitsgebouw Rechten in een mooie waaiervorm met de leslokalen en de kantoren. Op de hoek verrijst een heel nieuw gebouw in hedendaagse stijl. Het gebouw heeft een hoge graad van transparantie dankzij een opvallend glazen gevel. Hier vestigt de UHasselt haar ‘landmark’ als jonge en innovatieve universiteit.

Democo staat in voor de ruwbouwwerken voor de eerste bouwfase van dit project, met name het faculteitsgebouw, bestaande uit 3 blokken met respectievelijk 2, 3 en 4 verdiepingen. De werken zijn gestart in oktober 2009 en zullen beëindigd zijn tegen het einde van 2010.

Een gevangenis met open deuren? Dat is zeker een bezoekje waard!

Tot zondag 30 mei!

Meer info