Logo UHasselt

menu

UHasselt


UHasselt Science Slam 2015

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

UHASSELT SCIENCE SLAM 2015

Click here for the English version                                    

 

Science meets Comedy at UHasselt's second Science Slam 2015

De editie 2015 is geannuleerd. We gaan voor een nieuwe editie in 2016!

 

Science Slam staat open voor gepassioneerde, creatieve wetenschappers (van alfa, bèta tot gammawetenschappers) die hun passie willen delen met het publiek.

Zoek je inspiratie voor jouw opvoering? Bekijk hieronder het filmpje van vorige editie.

 

 

Of neem een kijkje op onderstaande links:
http://www.scienceslam.at/
http://scienceslam.fi/
http://www.scienceslam.de/
http://www.scienceslam.org/
 

De deelnemers streven ernaar om een complex probleem, een onderzoekstopic, een bepaalde expertise… op een originele maar wetenschappelijk correcte wijze én met een humoristische inslag naar het publiek te brengen. Ze tonen aan dat wetenschappen (in de brede zin van het woord) zowel fascinerend is als bruikbaar in het alledaagse leven.

Tijdens hun opvoering is het toegelaten om gebruik te maken van beeld- of geluidsmateriaal, powerpoint, voorwerpen… Creativiteit en humor worden wel sterk aangemoedigd. Deelnemen kan individueel of in groep (max. 3 personen). Nam je vorige editie ook deel? Opnieuw deelnemen kan, wel met een andere act en team of bij voorkeur een solo performance.

Elke wetenschapper (of team) krijgt 6 minuten om de harten van het publiek en jury te veroveren. De presentaties zijn in het Engels.

De kandidaten krijgen de unieke kans om gratis twee coachingsdagen van stand- upcomedian Bas Birker te volgen in november.

Tijdens de finale dingen ze naar de juryprijs (teambuilding ter waarde van 500 euro) en de publieksprijs (teambuilding ter waarde van 200 euro). Een team van vier juryleden én het publiek beoordelen de presentaties die avond.

Wens je deel te nemen? Graag het inschrijvingsformulier invullen en bezorgen aan els.smeyers@uhasselt.be voor 24 oktober 2015.


 
UHasselt Science Slam is een organisatie van Wetenschapscommunicatie en Doctoral Schools.