Logo UHasselt

menu

Internationaal


Projecten

Internationaal

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SENSIBILISERING

Sinds enkele jaren worden aan de UHasselt verscheidene sensibiliseringinitiatieven georganiseerd waarbij sprekers, experts, organisaties en ngo’s uit het Noorden en het Zuiden worden uitgenodigd om de aandacht te vestigen op hedendaagse ontwikkelingsproblematieken.

 

Keuzevak Globalisation & Sustainable Development

Eén van de sensibiliseringsinitiatieven is het interdisciplinair keuzevak Globalisation & Sustainable Development (1955, voorheen North-South) waarbij sprekers uit het Noorden en het Zuiden uitgenodigd worden om dieper in te gaan op bepaalde ontwikkelingsproblematieken. Dit keuzevak behoort tot een reeks interactieve en educatieve momenten die ruimte bieden om kritisch na te denken over ontwikkelingssamenwerking. Hierbij hebben we ook voldoende aandacht voor de UN Sustainable Development Goals. Zowel de lezingen/debatten als de acties staan open voor alle studenten en geïnteresseerden.

Meer informatie over het keuzevak, de inhoud, data en registratie kunt u hier vinden.

 

Vluchtelingen: UHasselt in actie!

UHasselt is een civic university die haar verantwoordelijkheid niet ontloopt. Wij vinden het belangrijk om ook voor vluchtelingen verschillende initiatieven te ondernemen. Meer info vind je op de website 

 

Wereldavond

Op vraag van Afrikaanse studenten die moeilijkheden ervoeren met het ontmoeten en leren kennen van andere studenten, is in 2005 de Wereldavond ontstaan. Een vriendschapsavond werd toen georganiseerd en gezien het succes van het initiatief  is de 'Africa Night' uitgegroeid tot een jaarlijkse Wereldavond. Tijdens deze avond kunnen buitenlandse studenten hun cultuur voorstellen door workshops, eetstandjes, muziek en dans.

Dit academiejaar (2019-2020) zal de Wereldavond georganiseerd worden op donderdag 28 November 2019 in Diepenbeek.

Voor sfeerbeelden van dit evenement, klik hier. Meer informatie vindt u hier.

Week van de Fair Trade

Elk jaar weer neemt UHasselt deel aan de Week van de Fair Trade in oktober! Ontdek op de website welke acties we dit jaar weer voor u in petto hebben!

 Bekijk ook zeker ons fotoalbum!

 

 

 

 

 

UHasselt meent het!

Daarnaast werd UHasselt in 2006 'verkocht’ verklaard. Het verkrijgen van deze titel werd niet gezien als een eindpunt, maar als een startpunt, een hefboom om tot nieuwe engagementen te komen op het vlak van duurzame productie en consumptie. Deze campagne liep ten einde in 2007. Toen beslisten Max Havelaar, Oxfam Wereldwinkels, 11.11.11. en Vredeseilanden om het concept verder te ontwikkelen met ‘FairTradeGemeente’. Zo heeft UHasselt de label ‘UHasselt meent het’ gekregen en zet het haar engagement voor eerlijke handel voort.

Op woensdag 6 mei 2015 nam de UHasselt deel aan de internationale dag van de Fair Trade. Gezien fair trade één van de Millenniumdoelstellingen is en de UHasselt zich inzet voor Action2015, een globaal initiatief om politieke actoren wereldwijd aan te sporen de juiste beslissingen te nemen, heeft de UHasselt opnieuw haar beste beentje voorgezet om de MDGs en SDGs zo goed mogelijk te promoten. Deze actie werd ondersteund door de vice-rectoren, decanen en stafleden die hun moed bijeen hebben geschraapt om voor de camera te poseren met een Action2015 tattoo.

Fotoalbum

 

Contactpersoon

Sofie Ignoul