Logo UHasselt

menu

Lerarenopleiding


Lerarenopleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING ECONOMIE

Ben of word je master in het economische vakgebied? En ben je op zoek naar een boeiende, uitdagende beroepsuitweg, waarin je jouw talenten kunt inzetten voor jongeren? Dan is leraar economie worden mogelijk iets voor jou.

Als je die keuze wilt laten uitgroeien tot een succesverhaal voor alle betrokkenen – je leerlingen, hun ouders, je collega’s en jezelf – dan zal je je goed moeten voorbereiden. Dat doe je in een opleiding van 60 studiepunten, waarvan 30 theorie en 30 praktijk, die je naast en/of na je master volgt en die leidt tot het diploma van leraar.

Als master in het economische vakgebied kies je het best een opleiding op academisch niveau, één die is toegespitst op het leraarschap in jouw vakgebied. 

 

EDUCATIEVE MASTER* – NIEUW (vanaf 2019-2020)

Vanaf academiejaar 2019-2020 wordt de huidige specifieke lerarenopleiding vervangen door een educatieve masteropleiding.
De UHasselt zal vanaf academiejaar 2019-2020 vier educatieve masteropleidingen aanbieden*:

  • Educatieve master in de economie
  • Educatieve master in de wetenschappen en technologie
  • Educatieve master in de gezondheidswetenschappen
  • Educatieve master in de ontwerpwetenschappen

Met een academisch bachelordiploma op zak kan je rechtstreeks instromen in een educatieve masteropleiding.

Heb je al een masterdiploma?
Dan volg je het verkort traject van de educatieve masteropleiding (60 studiepunten).

Voor meer info over de educatieve masteropleidingen kan je hier terecht

Overgangsmaatregelen
Studenten die bij aanvang van het academiejaar 2019-2020 minstens 15 studiepunten verworven hebben in een specifieke lerarenopleiding, hebben het recht om hun opleiding af te werken tot en met het academiejaar 2020-2021.

Heb je minstens 15 studiepunten verworven van een SLO én heb je een masterdiploma, dan kan je je SLO afwerken aan UHasselt. We voorzien voor jou een zinvol opleidingsprogramma op maat. Hierbij houden we rekening met je reeds verworven credits en competenties. Je verkregen studiebewijzen, punten en toegekende EVC-EVK worden overgenomen. 

Wil je weten welke opleidingsonderdelen (vakken) jij nog moet opnemen, wanneer de lessen doorgaan, of er afstandsonderwijs is,... ? Neem dan contact op met Heidi Gielen: heidi.gielen@uhasselt.be.

 

 

 

*De educatieve masteropleidingen zullen van start gaan in academiejaar 2019-2020 onder voorbehoud van de goedkeuring door de Vlaamse Regering.