Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Studiebegeleiding

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAT IS STUDIEBEGELEIDING?

  • Wil je je studiemethode optimaliseren?
  • Vraag je je af hoe je aan die grote hoeveelheden leerstof moet beginnen?
  • Benieuwd naar hoe je de examens het best aanpakt?
  • Op zoek naar een betere concentratie?
  • Graag wat handvaten om stress onder controle te houden?

Dan ben je bij de studiebegeleiders aan het juiste adres!

Tijdens je hele studieloopbaan kan je bij ons terecht voor één of meerdere gesprekken, infosessies en workshops. Maak er gebruik van wanneer je wilt. Of wanneer de nood het hoogst is. Altijd welkom! We reiken je handvaten aan waarmee jij als student zelf aan de slag kan. Jij houdt ten allen tijde je studie zélf in handen. 

Hoe ondersteunen de studiebegeleiders je?

- Infosessies: op verschillende tijdstippen in het academiejaar kan je infosessies bijwonen waarin je heel wat tips & tricks over je studie-aanpak, planning en concentratie krijgt.

- Workshops: in kleine groepjes helpen de studiebegeleiders je op weg om grote hoeveelheden leerstof efficiënt te verwerken, te werken met een haalbare  studieplanning, het verbeteren van je concentratie- en examenvaardigheden… Zo kan je ook heel wat opsteken van medestudenten.

- Individuele coaching: tijdens één of meer gesprekken proberen we je sterke punten te versterken en je werkpunten aan te pakken. Eventueel gaan de studiebegeleiders samen met jou op zoek naar een nieuwe studiekeuze.

- Online studietips: op www.uhasselt.be/studietips vind je heel wat nuttige tips die je op eigen houtje kan doornemen. Bijgevoegde apps kunnen je een handje helpen.

Vergeet ook niet het e-bookplatform van de UHasselt te raadplegen, met de zoekterm study skills vind je zeker en vast interessant materiaal om je studievaardigheden te verbeteren.

Heb jij het meest baat bij individuele begeleiding? Of volg je best een infosessie of workshop? Maak een afspraak met een studiebegeleider en zij bekijken samen op welke manier ze jou het best kunnen ondersteunen. Houd je UHasselt mailbox in de gaten voor alle concrete info over het aanbod!

Student in volgende bijzondere omstandigheden?
Studenten met een leerstoornis of andere functiebeperking, topsporters, kunstbeoefenaars, werkende studenten en studenten in andere bijzondere omstandigheden (bv. studenten met een gezin) kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen bij het onderwijs en de evaluaties.
De studiebegeleider / zorgcoördinator is je aanspreekpunt.