Logo UHasselt

menu

Onderzoek


Doctoreren

Onderzoek

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INFORMATIE VOOR TOEKOMSTIGE DOCTORANDI

Wat is doctoreren?


Als je ervoor kiest om te doctoreren, krijg je de kans om je vier tot zes jaar (afhankelijk van je statuut) te verdiepen in onderzoek. Wanneer je deze periode succesvol afrondt, krijg je de titel en het diploma van doctor, de hoogste academische graad die je in België kan behalen.
Bij elk van de stappen van je onderzoek krijg je ondersteuning van een wetenschappelijke expert, je promotor. Van doctorandi wordt verwacht dat zij van bij het begin naar buiten treden met hun werk en hun plaats zoeken op het wetenschappelijke forum van hun onderzoeksdomein. Dit kan gebeuren in de vorm van wetenschappelijke publicaties, het uitwisselen van ideeën met collega’s, congressen en workshops bijwonen, presentaties geven en je wetenschappelijk netwerk uitbouwen.
Niet alleen behaal je na een succesvolle verdediging de hoogste academische titel, ook verwerf je tal van vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt.

 

Doctoreren aan de UHasselt


De Universiteit Hasselt is een jonge en dynamische universiteit. Zowel internationaal als nationaal kan de universiteit heel wat doctoraatsstudenten aantrekken in verschillende onderzoeksdomeinen.
De UHasselt kan 20 doctoraatstitels uitreiken. Ontdek hier welke.

Aan de UHasselt is het ook mogelijk om een gezamenlijk doctoraat te behalen. Via een gezamenlijk doctoraat bereid je een doctoraat voor in samenwerking met een andere universiteit. Meer weten? Lees dan hier verder.

Er wordt aan de UHasselt ook aandacht gegeven aan een bredere vorming en vaardigheden via de doctoral schools verworven. Dankzij onze doctoral schools krijg je de kans om tijdens je doctoraatsperiode niet alleen academische vaardigheden, maar ook zogenaamde ‘transferable skills’ te ontwikkelen. Dit zijn algemene vaardigheden die overdraagbaar zijn naar andere professionele sectoren.


Is doctoreren iets voor jou?


Ben je nog niet zeker of doctoreren iets voor jou is, kijk dan hier naar de vereisten.
Kies je ervoor om te doctoreren aan de UHasselt? Kijk dan hier voor de stappen die je moet ondernemen?