Logo UHasselt

menu

MobiMelder


Projecten

MobiMelder

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

TURNHOUT IN ACTIE!

In 2013 werd er in samenwerking met de stad Turnhout een grondig vooronderzoek gedaan betreffende de ontwikkeling van een mobiele meldingsapplicatie. Aan dit proefproject namen een 50-tal personen aan deel. Zij hebben 5 maanden de applicatie 'Turnhout in Actie!' getest en op regelmatige basis feedback gegeven.

Dankzij de feedback van de proefpersonen en van de stad Turnhout hebben we de meldingsapplicatie helemaal op punt kunnen stellen. Het eindresultaat is een meldingsapplicatie waarmee gebruikers (inwoners, gemeenschapswachten, wijkagenten...) op een snelle en eenvoudige manier mobiliteitsmeldingen kunnen versturen en waarmee zij ook hun meldingen kunnen opvolgen. Uit deze applicatie is vervolgens MobiMelder ontstaan. Deze applicatie is een op maat gemaakt product voor steden en gemeenten.

De stad Turnhout is zeer tevreden over de meldingsapplicatie en is sinds december 2013 officieel van start gegaan met onze meldingsapplicatie.  

                                                 

Quotes

Proefpersonen:

  • Applicatie werkt perfect, geen opmerkingen!
  • Voor mij is de applicatie momenteel prima. Kort, bondig en duidelijk. Meer hoeft dat niet te zijn.
  • Ik vind het een goed concept. Alle noodzakelijke elementen zitten er in om vlot te werken.
  • Handige applicatie!
  • Ideaal om dit continu te laten draaien, zodat mankementen sneller gesignaleerd en verholpen worden. 

 

Mathias De Beucker, mobiliteitsambtenaar bij Turnhout

'Turnhout in Actie!' is een gebruiksvriendelijke app voor de burger. Het is een eenvoudig en duidelijk communicatiemiddel tussen de melder en de stad.  

 

Wendy Janssen, administratief medewerker bij Turnhout

Het gebruik van de applicatie geeft voldoening aan mijn werk omdat het aangenaam is als je van de burger een mailtje ontvangt om je te bedanken voor het uitgevoerde werk of voor de feedback die je hen gaf.

Voorbeeld van een bedankje van een burger:

Beste,
Vanmorgen, bij terugkeer uit vakantie, hebben we gemerkt dat de stoep vlak lag. Onze dank en die van de mede-eigenaars hiervoor.
Vriendelijke groeten

 

Filip De Roover, werkleider bij Turnhout

De grootste meerwaarde van Turnhout in actie! is dat er op een zeer snelle manier een melding met foto kan doorgestuurd worden.