Logo UHasselt

menu

MobiMelder


Projecten

MobiMelder

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WEGSPOTTERS

Op 21 mei 2014 ging het project 'Wegspotters' officieel van start in Lebbeke. Wegspotters zijn vrijwilligers die een of meerdere trage wegen in de gaten houden. Zij spotten op regelmatige tijdstippen de toestand van de trage wegen en melden knelpunten aan de gemeente. De knelpunten worden gemeld via de mobiele applicatie 'MobiMelder' of via het online meldingsformulier van MobiMelder. De gemeente ontvangt vervolgens deze problemen en probeert deze zo snel mogelijk op te lossen.

Naast Lebbeke stapt in 2014 ook Laarne in het project en in 2015 wordt het project uitgebreid met 2 extra gemeenten. Tegen 2016 moet duidelijk zijn of en hoe dit project ook in andere Oost-Vlaamse gemeenten kan ingevoerd worden. In Lebbeke was de startavond alvast een succes: 23 wegspotters dienden zich aan!

Het project 'Wegspotters' is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen, de gemeenten Lebbeke en Laarne, de vzw Trage Wegen en het Regionaal Landschap Schelde Durme. De Universiteit Hasselt (Instituut voor Mobiliteit) ontwikkelt het digitaal meldingssysteem.

Foto Goossens

 

Media

Het proefproject 'Wegspotters' verscheen verschillende keren in de media.

Artikels