Logo UHasselt

menu

MobiMelder


Projecten

MobiMelder

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CAREVILLE

Deelnemers gezocht!

Onderzoek naar problemen tijdens het verplaatsen bij senioren

 

Info over het onderzoek:

In dit onderzoek willen we concrete problemen achterhalen die senioren ervaren tijdens hun verplaatsingen.

Ervaart u soms ook bepaalde problemen wanneer u zich verplaatst in Hasselt of in Genk (slecht toegankelijke voetpaden, onveilige oversteekplaatsen, slechte stat van fietspaden...)? Dan is dit de ideale kans om deze problemen te signaleren, zodat hier in de toekomst iets aan gedaan kan worden. Hoe meer data wij krijgen, hoe een beter beeld wij krijgen van de mobiliteitsproblemen die senioren ervaren in Hasselt of Genk.

Het onderzoek kadert binnen het platform “Careville Moving Care” dat onderdeel is van de Proeftuin Zorginnovatieruimte Vlaanderen. Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB – Universiteit Hasselt) voert het onderzoek uit in samenwerking met Enter vzw.

 

Wie kan deelnemen?

We zoeken personen die in de regio Hasselt of Genk wonen en die minimum 65 jaar zijn. U maakt ook minstens 1 verplaatsing per week te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer, met de auto of met andere vervoerswijzen.

 

Hoe kunt u mobiliteitsproblemen doorgeven?

Er zijn twee verschillende manieren om een mobiliteitsprobleem te melden:

1) Papieren invulformulier

U kunt via een eenvoudig papieren invulformulier mobiliteitsproblemen melden. Gelieve ons een seintje te geven en wij bezorgen u dan enkele papieren invulformulieren.

 

2) Online meldingsformulier (=website)

U kunt via een eenvoudig online meldingsformulier dat u via uw computer kunt raadplegen mobiliteitsproblemen doorgeven. Via www.movingforward.be/mobimelder/careville kunt u online mobiliteitsproblemen melden.

 

Meer informatie en/of inschrijven?

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen, kunt u steeds contact opnemen met: