Universiteitsfonds

Een donatie aan Fonds Nalou als kerstcadeau    12 nov 2018

Een donatie aan Fonds Nalou als kerstcadeau
12 nov 2018

Op zoek naar een origineel cadeau voor onder de kerstboom? Waarom niet doneren aan Fonds Nalou namens een familielid, vriend(in), collega…? Een geschenk met impact!

Fonds Nalou wil het leven van de bewoners van Dogondorp Nalou – in een uithoek van het Afrikaanse Mali – verbeteren. Dankzij donaties hebben we in de afgelopen tien jaar al een lagere school kunnen uitbouwen, onderwijs voor kleuters kunnen opzetten en de medische hulppost kunnen uitbreiden. In het dorp is er intussen ook een fietsenmaker, apotheker én bakker.

Dankzij Fonds Nalou konden verschillende UHasselt-studenten bovendien naar Afrika op stage of studiereis. Een unieke kans om hun blik te verruimen, hun engagement aan te scherpen én om hun kennis om te zetten/te gebruiken in de (vaak rauwe) praktijk. Het grootste project dat nog op stapel staat, is de bouw van een waterspaarbekken om regen op te vangen.

Impact
Doneren aan Fonds Nalou heeft een wezenlijke impact op mensen. Uw donatie – hoe groot of klein ook – maakt een verschil op het terrein. Geen beter cadeau voor uw familie/vrienden/collega’s… dit eindejaar, dus!

Fotoboek
Als u 50 euro (of meer) doneert, krijgt u een exclusief fotoboek toegestuurd van Fons Montevirgenes. Tijdens zijn reis door West-Afrika haalde Montevirgenes gewone mensen voor de camera. Het resultaat is De laatste foto: een 'koppige kijk' op een kleurrijk continent met een duister verleden.

DONEREN ALS KERSTCADEAU?

Via ons doneerplatform kunt u een bedrag naar keuze in naam van een familielid, vriend(in), collega... doneren aan Fonds Nalou. Wij bezorgen u daarna per post een mooie schenkingskaart die u kunt invullen en afgeven als kerstcadeau.

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.