Universiteitsfonds

Een donatie aan Fonds Nalou als kerstcadeau    12 nov 2018

Een donatie aan Fonds Nalou als kerstcadeau
12 nov 2018

Op zoek naar een origineel cadeau voor onder de kerstboom? Waarom niet doneren aan Fonds Nalou namens een familielid, vriend(in), collega…? Een geschenk met impact! De actie loopt nog tot 21 december.

Fonds Nalou wil het leven van de bewoners van Dogondorp Nalou – in een uithoek van het Afrikaanse Mali – verbeteren. Dankzij donaties hebben we in de afgelopen tien jaar al een lagere school kunnen uitbouwen, onderwijs voor kleuters kunnen opzetten en de medische hulppost kunnen uitbreiden. In het dorp is er intussen ook een fietsenmaker, apotheker én bakker.

Dankzij Fonds Nalou konden verschillende UHasselt-studenten bovendien naar Afrika op stage of studiereis. Een unieke kans om hun blik te verruimen, hun engagement aan te scherpen én om hun kennis om te zetten/te gebruiken in de (vaak rauwe) praktijk. Het grootste project dat nog op stapel staat, is de bouw van een waterspaarbekken om regen op te vangen.

Impact
Doneren aan Fonds Nalou heeft een wezenlijke impact op mensen. Uw donatie – hoe groot of klein ook – maakt een verschil op het terrein. Geen beter cadeau voor uw familie/vrienden/collega’s… dit eindejaar, dus!

Deze actie is intussen afgelopen. Maar u kunt natuurlijk blijven doneren aan Fonds Nalou via ons doneerplatform. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.