Universiteitsfonds

Live a Life doneert 13.615 euro aan kankeronderzoek LCRC    19 jun 2019

Live a Life doneert 13.615 euro aan kankeronderzoek LCRC
19 jun 2019

Met een donatie van in totaal 13.615 euro heeft het Limburg Clinical Research Center (LCRC) van UHasselt, Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg een serieuze duw in de rug gekregen. De organisatie achter Live a Life overhandigde op 18 juni een symbolische cheque.

Het driedaagse Live a Life wordt elk jaar georganiseerd ter nagedachtenis van Saartje Vennekens, die op 30-jarige leeftijd overleed aan kanker. Met het festival willen haar ouders, Georges en Ria, de nagedachtenis aan hun dochter levend houden. Saartje was zelf eventmanager. “De opbrengst van Live a Life wensen we uitdrukkelijk te doneren aan Limburgse instellingen die werken aan het terugdringen van het aantal kankergevallen via medisch-wetenschappelijk onderzoek.”

Naast de opbrengst van de tiende editie schenkt de organisatie van Live a Life ook de opbrengst van de kunstverkoop (gedichten en illustraties van Ivo Konings en kunstenaar Hub Baerten) aan het LCRC. Samen goed voor een bedrag van 13.615 euro.

Betere behandeling, opsporing en zorg
Het LCRC is een samenwerkingsverband van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen van UHasselt en de Limburgse ziekenhuizen ZOL Genk en Jessa Hasselt. “Met ons medisch-wetenschappelijk onderzoek willen we de zorg, innovatie en opleiding in de regio verder versterken. Kankeronderzoek is een belangrijk onderzoeksdomein binnen ons centrum. Samen werken we aan de ontwikkeling van betere behandeling, opsporing en zorg”, zegt LCRC-voorzitter Piet Stinissen. “We zijn erg dankbaar voor giften als die van Live a Life en beschouwen deze als een grote erkenning.”

Dat beaamt ook Helene Piccard, LCRC-coördinator. “Wetenschappelijk onderzoek kost handenvol geld. Donaties zoals deze maken het mee mogelijk om vooruitgang te kunnen blijven boeken. De patiënt plukt hier vandaag de dag al de vruchten van.”

De elfde editie van Live a Life vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 augustus in Stevoort.

___________

MEER WETEN?

Surf naar www.lcrc.be voor meer informatie. Stortingen voor het LCRC-onderzoek van UHasselt, Jessa en ZOL kunnen via rekeningnummer BE89 3350 2199 3885 van Universiteitsfonds UHasselt, met vermelding van ‘UFL Oncologie’.