Universiteitsfonds

Meer dan 3.200 euro voor kansarme studenten    30 sep 2018

Meer dan 3.200 euro voor kansarme studenten
30 sep 2018

De faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen haalde 3.243 euro op voor Universiteitsfonds UHasselt. Het geld moet kansarme studenten en doctorandi helpen om de extra kosten van hun opleiding te dragen.

De actie werd opgezet ter gelegenheid van het emeritaat van prof. dr. Marjan Vandersteen, begin dit academiejaar. Zij was niet alleen een van de vroege ‘steunpilaren’ van de opleiding geneeskunde aan UHasselt, maar bekommerde zich ook steeds – héél discreet – om studenten en jonge onderzoekers binnen de faculteit die het financieel moeilijk hebben.

“Het ging dan vooral om jongeren die de extra kosten van hun opleiding niet of moeilijk konden dragen. Denk maar aan een kot, boeken of zelfs eten... Zonder Marjan hadden ze het niet gehaald”, zeggen de initiatiefnemers van de actie.

Zelfredzaam
Professoren, onderzoekers, medewerkers… van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen werden opgeroepen om een bedrag te doneren aan het Universiteitsfonds.

Alle toekomstige donaties worden ook op een speciale rekening van het fonds gezet. “Op die manier willen we vermijden dat de steun voor kansarme jongeren aan onze faculteit helemaal wegvalt na het vertrek van professor Vandersteen.” De bedoeling is niét om de studie te financieren, wél om de jongere in kwestie zelfredzaam te maken. “Dat was ook altijd de insteek van Marjan: een extra duw in de rug geven.”

_____________

ONZE STUDENTEN STEUNEN?

Lees meer over al onze beurzen en ontdek wat ú kunt doen.