Logo UHasselt

menu

Universiteitsfonds


Actueel

Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Neem een kijkje op onze campussen!    21 dec 2018

Neem een kijkje op onze campussen!
21 dec 2018

Nieuwsgierig naar wat er aan UHasselt zoal gebeurt? En met wat onze onderzoekers bezig zijn? Of gewoon benieuwd naar de markantste hoekjes van onze universiteit? Universiteitsfonds UHasselt nodigt u niet één, maar twéé keer uit om ons een bezoekje te komen brengen!

Elke dag bouwen meer dan 6.000 jongeren op onze campussen aan hun toekomst en leren er niet alleen van boeken, maar ook van mensen. Meer dan 600 wetenschappers duiken er in de meest complexe uitdagingen. Ze bestuderen onder meer de impact van luchtvervuiling en klimaatverandering, speuren naar nieuwe, betere behandelingen voor MS of kanker en brengen infectieziekten in kaart.

Wil u dat allemaal eens met eigen ogen zien? Wij nodigen u uit om een – gratis! – kijkje te komen nemen. UHasselt zet komende maanden nog twee locaties speciaal voor u open. Het programma bestaat telkens uit een rondleiding en presentatie. Een drankje kan natuurlijk evenmin ontbreken…  

ECOTRON HASSELT UNIVERSITY – DONDERDAG 13 JUNI 2019

De Ecotron Hasselt University is een in Europa unieke installatie voor onderzoek rond klimaat en biodiversiteit. Maar wat speelt er zich precies af tussen de muren van dit spiegelpaleis en onder de futuristische koepels? En hoe testen wetenschappers er de effecten van klimaatverandering op ons ecosysteem (en ons leven)? Onze onderzoekers vertellen/tonen het u graag!

Nationaal Park Hoge Kempen, toegangspoort Connecterra in Terhills (Zetellaan, Maasmechelen) – start om 19 uur

OUDE GEVANGENIS – DONDERDAG 24 OKTOBER 2019

160 jaar geleden opende aan de Martelarenlaan een nieuwe gevangenis. Twee oorlogen, vele ontsnappingspogingen en enkele markante bewoners later werd het gebouw – in 2012 – deel van de universiteit. De thuisbasis nog wel van de rechtenstudenten (!). Een gids vertelt u meer over de opmerkelijke geschiedenis van de Oude Gevangenis en over haar evolutie van gesloten instelling tot open huis.

Campus Hasselt, Oude Gevangenis (Martelarenlaan 42, Hasselt) – start om 19 uur

 

INSCHRIJVEN?

Inschrijven voor een (gratis) avondje UHasselt is verplicht en doet u via ons inschrijvingsformulier. U mag u natuurlijk inschrijven voor meerdere bezoeken. Snel zijn is de boodschap: het aantal plaatsen is beperkt.

___________

UHasselt wil u er attent op maken dat er foto’s gemaakt kunnen worden in de publieke ruimten van de universiteit (Agora, aula’s …). Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor onze mediakanalen, marketing en voor publicaties.