Universiteitsfonds

'Senior Classers' leren alles over erfeniswetgeving    13 sep 2018

'Senior Classers' leren alles over erfeniswetgeving
13 sep 2018

Zo’n 150 gasten van Universiteitsfonds UHasselt kropen op 13 september op de collegebanken tijdens de (allereerste) Senior Class. Minister van Justitie Koen Geens en UHasselt-prof Charlotte Declerck kwamen er alles vertellen over de nieuwe erfeniswetgeving die op 1 september in werking is getreden.

Wat is er concreet veranderd met de nieuwe erfeniswetgeving? Hoeveel vrijheid heeft de erflater nog? En hoe zit het met successierechten? Professor Charlotte Declerck (faculteit Rechten) loodste de bezoekers door de nieuwe erfeniswetgeving (waarvan zij mee aan de wieg stond) en beantwoordde al hun vragen.

De dag in de Oude Gevangenis startte met een ‘college’ van minister Koen Geens over de justitie van de toekomst. Als toemaatje was er nog een vooruitblik op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober door professor Johan Ackaert (die alle hoeken van de Dorpsstraat kent) én HBvL-journalist-op-rust Eric Donckier (voor wie de Wetstraat weinig geheimen heeft). Zij stonden ook al kort stil bij de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van mei 2019.

GOEDE DOEL

Alle deelnemers aan de Senior Class doneerden 10 euro aan het Universiteitsfonds. “Ik zou u allemaal van harte willen bedanken voor uw steun. Die helpt ons om baanbrekend onderzoek te voeren – rond bijvoorbeeld Multiple Sclerose, kanker, patiëntveiligheid, klimaatverandering… – én jongeren te laten studeren”, zei rector Luc De Schepper tijdens zijn welkomstwoordje.

Aan het einde van de Senior Class kreeg iedereen overigens nog een goodiebag mee naar huis – met meer informatie over schenken en over het Universiteitsfonds. De Senior Class was een samenwerking tussen Universiteitsfonds UHasselt en Het Belang van Limburg.

HERBEKIJK DE PRESENTATIE

De presentatie van prof. dr. Charlotte Declerck over het nieuwe erfrecht vindt u hier.

FOTOBOEK

Enkele kiekjes van de Senior Class vindt u in ons fotoboek.