Universiteitsfonds

Studenten verkopen ‘wenskaarsen’ voor Universiteitsfonds    10 nov 2018

Studenten verkopen ‘wenskaarsen’ voor Universiteitsfonds
10 nov 2018

Op 11 december kunt u op campus Diepenbeek theelichthouders kopen, ontworpen door studenten architectuur. De opbrengst van deze ‘warme’ actie gaat naar Fonds Nalou.

Dorien Koterba, Birgit van den Broek, Jente Pauwels en Tom Demesmaeker ontwierpen theelichthouders waarvan de onderdelen uit houten plaatmateriaal gelaserd werden. Kopers moeten het kaarsje zélf in elkaar draaien: ze krijgen een zakje met de onderdelen mee naar huis. “We hebben de wenskaars opgevat als een origineel geschenk waaraan je als koper zelf hebt kunnen meewerken. Dat verhoogt, zo hopen we althans, de emotionele waarde en voldoening.”

Omwille van het productieproces werk(t)en de architectuurstudenten op bestelling. Op 3 en 4 december stonden ze al met hun standje op de agora van campus Diepenbeek. Op 11 december krijgen geïnteresseerden een nieuwe kans om een uniek doe-het-zelf-wenskaarsje te bestellen.

Fonds Nalou
De opbrengst van deze actie gaat naar Fonds Nalou. Dat fonds wil het leven van de bewoners van Dogondorp Nalou – in een uithoek van het Afrikaanse Mali – verbeteren. Dankzij vele donaties werd er in de afgelopen jaren al een lagere school uitgebouwd, onderwijs voor kleuters opgezet en de medische hulppost uitgebreid. Nu werkt men ook aan een waterspaarbekken.

De teller van de wenskaarsenactie van de studenten staat intussen op 400 euro.

BESTEL UW KAARSJE!

Wil ook u de actie graag steunen? Kom dan op 11 december naar campus Diepenbeek (Gebouw D) om uw kaarsje te bestellen. In één weg kunt u er ook de Warmste Week-sfeer komen opsnuiven…