Universiteitsfonds

dr. Sofie IGNOUL

32-11-268014

sofie.ignoul@uhasselt.be

Tien studenten gaan komende zomer met het INT³-programma van UHasselt grenzen verleggen. En u kunt hen (letterlijk en figuurlijk!) aardig op weg helpen…

“Binnen INT³ (International Interdisciplinary Internships) werken UHasselt-studenten uit verschillende opleidingen in groepjes van vijf aan een ontwikkelingsproject in het Zuiden. En dat doen ze samen met een NGO, een maand lang”, zegt Sofie Ignoul. Zo zullen de jongeren gaan helpen met de restauratie van oude gebouwen in het bergdorpje Susudel (Ecuador) en met de uitbouw van het Meraka Cultural Village in Bloemfontein (Zuid-Afrika), dat de bevolking inwijdt in duurzame bouwtechnieken.

Lore Kerkhofs, Lien Akkermans, Bram Janssens, Pauline Croes, Charlotte Eyckmans, Ine Winters, Brent Laremans, Sarina Leduc, Antoon Houben en hun PXL-medestudent Alana Vissers bemachtigden begin februari een INT³-stageplek. De komende maanden komen ze nog meer te weten over de projecten, leren ze over het land waarin ze terechtkomen en krijgen ze onder meer interculturele skills aangeleerd.

1.000 euro
Het programma is niet alleen een laagdrempelige manier om jongeren kennis te laten maken met ontwikkelingssamenwerking. Of een enorme persoonlijke verrijking. Een INT³-stage is ook een mooie kans voor de studenten om hun employability te versterken en vaardigheden als probleemoplossend denken, teamwork, communicatie… aan te scherpen.

“Met 1.000 euro kunnen we de reis- en verblijfskosten van één student dekken. Alle bedragen – groot of klein – zijn welkom”, aldus Sofie Ignoul.

Word partner!
U kunt het INT³-programma óók als bedrijf of vereniging steunen. Dat biedt alvast drie voordelen. Sofie Ignoul: “Als partner maakt u kennis met jong, geëngageerd en ondernemend talent. U krijgt toegang tot alle informatie via een blog, lezing, persoonlijk gesprek... En: u krijgt zichtbaarheid op de website van Universiteitsfonds UHasselt, in onze nieuwsbrief, op onze sociale media…”

Is uw bedrijf of vereniging geïnteresseerd om partner te worden van het INT³-programma? Bel of mail ons gerust voor meer informatie, geheel vrijblijvend!

ONZE STUDENTEN STEUNEN?

U kunt ons INT³-programma als individu, bedrijf, organisatie of vereniging steunen via ons doneerplatform.

Wil u weten wat u nog méér kunt doen? Lees dan meer over al onze beurzen.